Malatya Film Festivali'nde En İyi Filme 100 Bin Lira Ödül

Malatya Film Festivali; Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri desteğiyle 5-19 Kasım 2019 tarihleri arasında bu yıl 9. kez gündeme organize edilecek.

27.09.2019-17:09 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-17:01)

Malatya Film Festivali; Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri desteğiyle 5-19 Kasım 2019 tarihleri arasında bu yıl 9. kez gündeme organize edilecek.

FESTİVAL BAŞKANI MALATYALI YÖNETMEN HAYDAR IŞIK

Malatya'da 9. kez yapılması planlanan festival için açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Selahattin Gürkan, şehir ve belediye olarak film festivaline hazır olduklarını ifade etti. Festivalde uluslararası filmlerin oyuncu ve yönetmenlerini misafir edeceklerini özellikle yakın iller olmak üzere tüm Türkiye'den sinemaseverleri Malatya'ya davet ettiklerini bildiren Selahattin Gürkan, "Bu yıl Malatya Film Festivali'nin yönetmenliğini Malatyalı yönetmen Haydar Işık yapacak. Yenilik ve sürprizleriyle 9'uncu kez sinemaseverleri bir araya getirecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali yarışma bölümünün bu yılki ana kategorileri 'Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması', 'Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması' olarak belirlendi" diye konuştu.

Sözlerine  devam eden Gürkan, "Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak, festival kapsamındaki etkinliklerin büyük bir kısmı Malatya halkına yönelik olacaktır. Bu konuda çok ciddi projeler hazırlanmış ve çalışmaları devam etmektedir. Yeni projeler ile ilgili olarak Film Festivali Yönetmeni Haydar Işık tarafından önümüzdeki günlerde ayrıca açıklama yapılacaktır" dedi.

5 EKİM CUMARTESİ SON BAŞVURU GÜNÜ

Festival çerçevesinde her yıl sinemanın yeni ve nitelikli filmlerini seyirciye sunmak, sanat değeri yüksek filmlerin yapımını arttırmak ve Türk sinemasının ulusal ve uluslararası alanda görünürlüğünü yükseltmek için çekilen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması'na kurmaca, belgesel ve canlandırma kategorisinde filmler aday olabiliyor. 5 Ekim Cumartesi gününe dek festivalin resmi internet adresinden başvurular kabul edilecek. 

EN İYİ FİLM'E, KRİSTAL KAYISI İLE 100 BİN LİRA ÖDÜL

'En iyi Filme, Kristal Kayısı Ödülü ile birlikte 100 bin lira ödül verileceği bildirildi. Ulusal yarışmada ayrıca, 'En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, Fahri Kayahan En İyi Müzik, Kemal Sunal Halk Ödülü (En İyi Film), Jüri Özel Ödülü (En İyi Film), Türk Sinemasına Katkı Ödülleri' de verilecek. Ulusal Kısa Metraj Film Yarışma ödülleri bu yıl artarak En İyi Kısa Film'e 15 bin lira, ikinci filme 10 bin lira, üçüncü filme ise 7  bin 500 lira ve Kristal Kayısı ödülü verilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal