Mahur Kelimesinin Anlamı Nedir? Mahur Ne Demek?

Yayın hayatına başlayan Maraşlı dizisiyle birlikte mahur kelimesinin anlamı da araştırılmaya başlandı. Dün ilk bölümü yayınlanan dizinin ardından Alina Boz'un hayat verdiği Mahur kelimesinin ne anlama geldiği merak edildi. Peki mahur nedir? Mahur kelimesi ne için kullanılır?

12.01.2021-10:53 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-10:53) Mahur Kelimesinin Anlamı Nedir? Mahur Ne Demek?

İlk bölümü dün yayınlanan ve her hafta pazartesi Atv ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan Maraşlı dizisinde Mahur karakterine hayat veren Alina Boz'un oyunculuğu büyük beğeni topladı. Son dönemlerde merak edilenler arasında mahur kelimesinin anlamı da geliyor. Peki mahur nedir? Mahur ne anlama gelir? Yeni doğacak kız çocuklarına mahur ismi verilir mi? İşte mahur kelimesinin TDK anlamı

MAHUR KELİMESİ NE İÇİN KULLANILIR?

Türk Dil Kurumu (TDK), mahur kelimesine karşılık olarak ‘Klasik Türk müziğinde bir makam’ şeklinde bir sonuç çıkarıyor. Mahurun anlamı için, eski dönemlerde klasik Türk müziği üzerinden dile getirilen eserler konusunda geliştirilmiş özel bir makam da denilebilir. Mahur kelimesi, Türkiye'de yerleşik olarak kullanılan sözcüklerden biri olup kökeni Farsçadır. Klasik Türk müziği üzerinden bir şarkı söylendiğinde ve Mahur sözcüğü ile karşı karşıya kaldığınızda, şarkının bu makam üzerinden ele alındığını anlayabilirsiniz. Mahur makamı neşeli ve şen bir makamdır.

MAHUR BAKIŞLI NE DEMEK?

Mahur kelimesi aynı zamanda farklı kaynaklara göre kumarhane ve meyhane gibi anlamlarda da kullanılabilmektedir. Kulağımızın da aşina olduğu mahur bakışlı kelimesi, yumuşak, süzgün bakış anlamları için kullanılır. Mahur bakışlı kişi, bakışları ile karşı tarafı etkilemektedir. Bir kişiye mahur bakışlı dendiğinde o kişinin daha baygın, süzgün, etkileyici bir bakışı olduğu anlaşılmaktadır. 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal