Loving Vincent’ın Yönetmenlerinden Yeni Film The Peasants

Vincent Van Gogh’un hayat hikâyesini anlatan ilk uzun metraj filmleri “Loving Vincent” için 125 ressam tarafından üretilen yağlı boya 65 bin tabloyla epik bir çalışma gerçekleştirilmişti. Yönetmenlerden Dorota Kobiela ve Hugh Welchman, yeni projeleri “The Peasants” ile beyazperdeye dönüyor.

07.09.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 07.09.2020-13:38) Loving Vincent’ın Yönetmenlerinden Yeni Film The Peasants

Post-empresyonist ressam Vincent Van Gogh’un yaşamına odaklanan 2017 yapımı Loving Vincent filmi, kendisi kadar hazırlık süreci ile de dikkat çekiyordu. Van Gogh’un eserlerinden yola çıkarak yağlı boya tekniği ile hazırlanan film altı yıllık bir sürede hazırlamıştı. 125 ressamın emek verdiği filmde ise ressamlar tarafından çizilen 65 bin film karesi bulunuyordu. Dünya genelinde 52 milyon dolar hasılat yapan film, büyük başarı yakalamıştı.

Nobel Ödüllü Romandan Uyarlandı

Wladyslaw Reymont’un Nobel’li romanından uyarlanan yeni trajik bir hikâyeyi izleyicilerle buluşturacak. 19. ve 20. yüzyılların geçiş döneminde Polonya kırsalında geçen hikâyede, mevsimlerin değişimi, tarladaki işçilerin durumu filme aktarılacak. Kobiela, yeni projesinde tek başına çalışacak ve filme tamamen kendisi yön verecek. 'The Peasants'ta Genç Polonya Hareketi’ne de yer verecek Kobiela, filmde Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc ve Leon Wyczólkowski gibi sanatçıların eserlerine de vurgu yapacak.

1904 ve 1909 yılları arasında dört bölüm hâlinde yayımlanan roman, kendisinden yaşça çok büyük olan zengin Boryna isimli bir çiftçi ile evlenmeye zorlanan köylü bir kız olan Jagna’nın trajik hikâyesini anlatıyor. Zaman içinde köylülerin nefretinin merkezi hâline gelen Jagna, bağımsızlığını koruyabilmek için mücadele etmek zorunda kalıyor. Polonya’nın kırsal kesimlerinde 19 ve 20. yüzyılların eşiğinde geçen hikâyenin dört kısmı dört mevsimi temsil ediyor. Kısımlar insan yaşamı ile doğanın ilişkisine odaklanıyor.

The Peasants Filmi Yağlı Boya Tekniği ile Hazırlanıyor

Dorota Kobiela’nın bu kez tek başına yöneteceği film, Loving Vincent ile benzer el yapımı resim teknikleri ile yaratılacak. 19. yüzyıldaki popüler gerçekçi ve empresyonizm öncesi resimlerden ilhâm alınarak hazırlanacak filmde Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc ve Leon Wyczółkowski gibi sanatçıların eserleri önemli bir yer tutuyor olacak.

Gerçek oyuncularla filmin çekimi yapıldıktan sonra her bir kara yağlı boya tekniği ile boyanacak. BreakThru Films uygulayıcı yapımcılarından Tomasz Wochniak 79 bin kareden oluşan filmin tamamlanması için 3 stüdyoda 60’tan fazla ressamın çalışacağını ifade etti.

Dorota Kobiela 'Vincent Van Gogh ile ilgili bir filmde bunca yıl çalıştıktan sonra kadınlar hakkında, kadınların çabalarını, tutkularını ve güçlerini gösterecek bir hikâye üzerinde çalışma ihtiyacı hissettim.' ifadelerini kullandı. Filmin senaryosunu bir önceki filmde beraber yönetmenlik yaptığı Hugh Welchman ile birlikte yazdı. Welchman aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstleniyor.

Filmin 2022’de sinemaseverler ile buluşması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal