Leonardo Da Vinci Sergisi, İlk Gününde 260 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı!

Leonardo Da Vinci'nin, ölümünün 500. yıl dönümü sebebiyle Louvre Müzesi'nde sergilenen eserler için ilk günden 260 bin bilet satıldı.

26.10.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-15:07)


Rönesans döneminin en ünlü ve başarılı ressamlarından Leonardo Da Vinci'nin, ölümünün 500. yıldönümü sebebiyle 20 yılda hazırlanarak Paris'te sanatseverlerin ilgisine sunulan sergi rekor büyük rağbet gördü. Louvre Müzesi'ndeki serginin sadece ilk günü için 260 bin bilet satıldı.

Rönesans döneminin dehası olarak nitelendirilen ressam, mucit ve bilge Leonardo Da Vinci, ölümünün 500. yıl dönümünde Fransa'nın başkenti Paris'teki Louvre Müzesi'nde tarihi bir sergi ile hatırlanıyor.

Organizatörlerinin 20 yılda hazırlandığını açıkladığı sergi, Léonardo Da Vinci açılışını gerçekleştirdi. Rezervasyonu sadece internet aracılığıyla yapılan serginin ilk gününde en az 260 bin bilet satıldı. Gün içinde biletlerin satışa çıktığı internet adresi yoğunluk sebebiyle çöktü.

Da Vinci sergisinde Fransa'daki eserlerin yanı sıra Rusya'dan İngiltere'ye kadar birçok müzeden ve kişisel koleksiyonlardan ödünç alınmış tablolar ilgiyle karşılandı. Sergide Léonardo Da Vinci'nin 162 eseri bulunuyor.

Ayrıca İngiltere Kraliçe'si sergiye 24 adet Da Vinci tablosu ödünç verdi. Vatikan’da Leonardo Da Vinci sergisine tablo katkısında bulundu. Sergide Da Vinci uzmanlarının Rönesans'ın zirvesi olarak değerlendirdiği 20 tablodan 10'unu görmek mümkün. Bu tablolar arasında Bakire, Çocuk İsa ve Meryem Ana, Vaftizci Yahya ve Madonna Benoit bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal