Laodikeia Antik Kent Tiyatrosu Etkinliklere Sahne Olacak

Denizli'deki Laodikeia Antik Kenti, 2021 yılının Mart ayında birçok farklı etkinliklere ev sahipliği yapılabilecek.

28.04.2020-10:23 - (Son Güncelleme: 28.04.2020-10:19) Laodikeia Antik Kent Tiyatrosu Etkinliklere Sahne Olacak

Denizli turizminin önemli noktalarından biri olan Laodikeia Antik Kenti'ndeki eserlerin gün yüzüne çıkarılması için 15 yıldır çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Denizli Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bölgeyi ziyaret ederek, kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Sosyal mesafe kuralları gözeterek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Örki,Laodikeia Antik Kenti'ndeki çalışmaları coronavirüsün engellemediğini söyleyerek, Laodikeia'nın mevsim güzelliklerini başta Denzililer olmak üzere bütün Türkiye'ye hatta bütün dünyaya bir kez daha yansıtmak ve duyurmak istediklerini ifade etti.

"100 YILLIK ESER ORTAYA ÇIKARILDI"

Başkan Örki, “Buradaki uzman kadrolarla bu güzel coğrafyamızın içerisinde bulunan medeniyetleri beşiklik yapmış ev sahipliği yapmış olan Laodikeia'yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Burada 15 yıldır kazılar yapılıyor. Ancak benim kanaatimce bu 15 yıl içerisinde yerli ve milli imkanlarla yapılan bu kazılarda tahmin ediyorum 100 yıllık eser ortaya çıkarıldı. Bundan ötürü çalışan bütün herkese yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde tiyatromuzda çalışmalar sonlanacak. 2021 yılının Mart ayında antik tiyatromuzun içerisinde birçok farklı etkinliklere de ev sahipliği yapabiliriz. Pamukkale Belediyesi olarak turizmimizin biran evvel açılacağı o güzel günleri iple çekiyoruz. Hiç kimse umutsuz olmasın, herkes evinde sağlıkla kalmaya devam etsin. Böyle olsun ki ülkemiz steril bir şekilde bu süreci atlatmış olsun” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Laodikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek de Başkan Örki'ye çalışmalar hakkında bilgiler verip tarihi kenti gezdirdi.

"BU GÜZELLİKLERİ HERKES GÖREBİLECEK"

Laodikeia Antik Kenti'nde kazı çalışmalarının korona virüs nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak devam ettiğini söyleyen Şimşek, “Bizler burada pandemiye rağmen çalışmalarımızı tedbirlerimizi alarak devam ediyoruz. Laodikeia'nın güzelliklerinin ortaya çıkarılması için 15 yıldan bu yana bakanlığımız, valiliğimiz, üniversitemiz ve belediyelerimizle hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Ramazan Bayramının hemen arkasında Cumhurbaşkanımızın, Kültür ve Turizm Bakanımızın dediği gibi Laodikeia'nın bu güzelliklerini herkes görebilecek. Yoğun programları arasında bizleri burada ziyaret eden Başkan Örki'ye bizzat teşekkür etmek istiyorum. Bu ziyaret bize moral verdi. Aynı zamanda ihtiyacımız olan maskeleri temin etti. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal