Lale Devri'nde İnşa Edilen İshak Paşa Sarayı Ziyarete Açıldı

Lale Devri'nde inşa edilen ve mimarisiyle göz kamaştıran Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı, normalleşme süreciyle yeniden ziyarete açıldı.

09.06.2020-09:36 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-09:35) Lale Devri'nde İnşa Edilen İshak Paşa Sarayı Ziyarete Açıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Osmanlı Devleti'nin Anadolu'daki en nadide eserlerinden, İshak Paşa Sarayı, normalleşme süreciyle yeniden ziyarete açıldı.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği saray 18 Mart’ta coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılmıştı.

Salgın sonrası normalleşme sürecine girilmesiyle misafirlerini ağırlamaya başlayan sarayda tedbirler de üst seviyede bulunuyor.

Dünya Miras Geçici Listesi'nde de yer alan tarihi saraya gelen ziyaretçilerin girişte ateşleri ölçülüyor ve maskesiz kesinlikle içeri ziyaretçi alınmıyor.

Sosyal mesafe kuralına da dikkat edilen ve belli bölümlerinde dezenfektanların yer aldığı sarayda 116 oda, türbe, cami, surlar, iç ve dış avlular, divan ve harem salonları bulunuyor.

Tarihi yapıyı ziyarete gelen Servet Arslan, "Ecdadımız bize gerçekten muhteşem bir eser bırakmış. İçerisini gezdikçe gururlanıyorum. Özellikle o dönemin şartlarında yapılmış ilk kalorifer sistemi müthiş. Kesinlikle Türkiye'de gezilmesi, görülmesi gereken en önemli yerlerden bir tanesi." diye konuştu.

Şanlıurfa'dan tarihi bölgeye geldiklerini belirten Seher Çakır ise ilk defa gördükleri saraya hayran kaldıklarını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal