KYBELE Sergisi 31 Mart'a Kadar Açık

25 sanatçının birbirinden farklı kadın betimlemelerinin yer aldığı sergi, 31 Mart'a kadar Trump Art Gallery'de meraklılarını bekliyor.

11.03.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-10:12) KYBELE Sergisi 31 Mart'a Kadar Açık

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, kadının farklı özelliklerine odaklanan ‘KYBELE’ adlı karma sergi için kapılarını açtı. 25 sanatçının birbirinden farklı kadın betimlemelerinin yer aldığı sergi, 31 Mart'a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Kadın tarih öncesinde var olan anaerkil kültürde, kendisi gibi doğurgan olan toprakla özdeşleştirilmiştir. Doğurmak eylemiyle toprağa öykündüğü söylenen kadının bu özelliği ile toprak arasında soyut bir benzerlik vardır.

‘KYBELE’ karma sergisinde; Aslı Ekim, Aylin Örücü, Büşra Ürer, Çiğdem Boztaş, Dilara Çakal, Erdi Korkmaz, Esen Murat Güler, Flaneurbabel, Gizem Altun, Gökhan Gümülcine, İrem Hakyemez, Mehmet Babat, Meltem Karakuyu, Murat Turan, Nazlı Işık, Olca Düzgün, Özlem Gedizlioğlu, Seren Ceren Asyalı, Sonia Ruskov, Suna Doğruyol, Suna Tüfekçibaşı, Sümeyye Aydemir, Şinasi Göktürkler, Turan Büyükkahraman ve Ümit Gündoğ olmak üzere 25 sanatçı eserleriyle yer alıyor.

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi, Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal