Kuşadası'nın Yeni Tanıtım Yüzü: Güvercinada Kalesi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Güvercinada Kalesi, Kuşadası'nın yeni tanıtım yüzü olacak.

01.06.2020-09:21 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-09:19) Kuşadası'nın Yeni Tanıtım Yüzü: Güvercinada Kalesi

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Güvercinada Kalesi, Kuşadası'nın yeni tanıtım yüzü olacak.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Güvercinada Kalesi ile ilgili UNESCO sürecinin 2013 yılında başladığını belirtti.

Kalenin limanı koruma amaçlı yapıldığını belirten Köşger, "Güvercinada Kalesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmesi, Kuşadası turizmine ivme kazandıracak bir gelişme. Bu gelişme Kuşadası'nın marka değerini artıracaktır." dedi.

Kalenin günümüzde ilçenin en çok ziyaret edilen alanlarından birisi olduğunu söyleyen Vali Köşger, şu ifadeleri kullandı.

"Aydın her anlamda medeniyetler beşiği bir yer. Bunların tescil edilmesi anlamında çok güzel bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kuşadası zaten Türkiye'nin marka olmuş şehirlerinden birisi. Aynı zamanda turizmin de başladığı kentlerden biri. Güvercinada Kalesinin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmesi, Kuşadası turizmine ivme kazandıracak bir gelişme. Bu gelişme Kuşadası'nın marka değerini artıracaktır."

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise "Kuşadası Belediyesi olarak sahip olduğumuz tüm doğal, tarihi ve kültürel değerlerimizi korumak, gelecek kuşaklara aktarmak ve sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda turizme kazandırmak amacıyla üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal