Allah'ın kullarının her türlü ihtiyacını karşılaması, zorluk anlarında fayda sağlayabilmeleri için Kur'an-ı Kerimi iyiliğini istediği kullarına indirmiştir. İçinde ter türlü alanda bize yol göstren ve türlü bilgilr veren Kur'an-ı Kerim insan sağlığı açısından da neleri tüketmemiz gerektiğini bize gösteriyor. Kur'anı Kerim'de geçen türlü meyveler insan sağlığında nelere iyi geldiğini araştırmalar sonucu öğrenildi.

HURMA: Hurma insana enerji sağlayan bir meyvedir. Efendimiz'in bir çok hadislerine konu olan hurmanın doyurucu özelliğinin yanında inanın hücrelerinin yenilenmesine de yardımcı oluyor. Vücutta antioksidan görevi görür ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. 

İNCİR: Ayette bahsi geçen incir, antioksidan, minarel ve lif kaynağı bakımından zengindir. Kalp ve mide için faydalı bir meyvedir. Tin suresi 1. ''وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ'' incir den bahsediliyor.

ZEYTİN: Yağ içeriği ve enerji miktarına bakılırsa zeytin tam bir gıda deposudur. Zeytinin kendisi çekirdeği ve yağıda inan sağlığı açısından önemlidir. Zeytin çekirdeği mide problemlerine iyi geliyor. Midede yanma ve sindirim yolu sıkıntısı olanların tüketmesi gerekir.

NAR: Nar Kur'an-ı Kerim'de 3 yerde geçmektetir. Bunlardan birinde "Gökten su indiren O'dur. Sonra Biz onunla her çeşit bitkiyi çıkarırız. O bitkiden bir filiz, ondan da büyüyüp birbirinin üstüne binmiş taneler, başaklar çıkarırız.Hurma tomurcuklarından sarkan salkımlar, üzüm, zeytin ve nar bahçeleri yetiştiririz…" Mide temizlenmesine yardımcı olan nar, ishale karşı tüketilir ve kalbi kuvvetlendirir.

MUZ: Kur'an-ı Kerim'de muz sadece bir yerde geçmekte. Vücudun ihtiyacı olan bütün maddelere sahiptir. Sinir ve yorgunluğun azalmasını sağlar. Böbrek hastalıklarına faydalıdır.

KİRAZ: Kur'an-ı Kerim'de bir ayette geçen kiraz, bedeni toksinlerden kurtarır ve kanın temizlenmesine yardımcı olur.

ÜZÜM: Kur'an-ı Kerim'de 22 yerde üzüm geçmektedir.Tıbbi açıdan kuvvetli bir meyvedir. Bedenin gücünün arttırır ve kanın çoğalmasında yardımcıdır.