Kültür-Sanat Etkinlikleri Evlere Geldi

TRT 2, coronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edilen kültür ve sanat etkinliklerini evlere taşıyor.

24.03.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-13:50) Kültür-Sanat Etkinlikleri Evlere Geldi
Konser, tiyatro, sinema ve opera temsilleri iptal edildi, müze ve sergiler geçici olarak kapatıldı fakat TRT 2, mevcut yayın çizgisiyle bu boşluğu dolduruyor.

"Hayat Eve Sığar" sloganıyla yapılan "evde kal" çağrısı dolayısıyla zenginleştirilen TRT 2 yayın planında, özel içerikler bugün itibarıyla ekrana geliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ BELGESELLER TRT 2'DE

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Devlet Opera ve Balesinin temsilleri, başta Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası olmak üzere devlet senfoni orkestralarının konserlerinin yanı sıra Pazar Konseri geleneği de sürdürülüyor.

"Troya", "Aida" ve "La Boheme" gibi dünyaca ünlü operalar, senfonik konserler, "Ustalara Saygı" konserleri, müziğe dair belgeseller, izleyicilerin evlerinde güzel vakit geçirmelerini sağlayacak.

MÜZELERE BİR BAŞKA ZİYARET

TRT 2'nin bu zorlu günleri kolaylaştıran yayınlarında ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler ve Türkiye'nin sanat gündeminde yer bulan sergiler de çok özel koşullarda izleyiciler için açılacak.

Geleneksel ve çağdaş sanat sergileri, estetik bir yayıncılıkla evlere, ekranlara gelecek. Geçici olarak ziyarete kapalı olan Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi önemli mekanlar, gerekli izinler alınarak, izleyiciler için nitelikli ve doyurucu bir şekilde, bir ziyaretçinin gözünden, uzmanların desteğiyle ekrana taşınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal