Kültür-Sanat Buluşmaları'nın Konuğu 'İstanbul Modern'

Türkiye’nin modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, Facebook Türkiye’nin başlattığı “Kültür-Sanat Buluşmaları” serisinin ilk konuğu oluyor.

13.05.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-12:15) Kültür-Sanat Buluşmaları'nın Konuğu 'İstanbul Modern'
Facebook Türkiye’nin başlattığı “Kültür-Sanat Buluşmaları” serisinin ilk konuğu İstanbul Modern Direktörü Levent Çalıkoğlu müzenin koleksiyonundaki 10 yapıt üzerinden Türkiye modern ve çağdaş sanat tarihini anlatacağı konuşma, 14 Mayıs Perşembe saat 17.00’de Facebook İstasyon ve Facebook Türkiye sayfalarından canlı olarak yayınlanacak.

Dört hafta boyunca her perşembe saat 17.00-18.00 arası gerçekleştirilecek “Facebook İstasyon Kültür-Sanat Buluşmaları”nda İstanbul Modern’in güncel sergilerini de küratörleri anlatacak. İzleyiciler “Lütfi Özkök: Portreler” adlı fotoğraf sergisini ise sanal turla, küratörü Demet Yıldız eşliğinde keşfedecek.

İzleyiciler, İstanbul Modern’in İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği Uluslararası Misafir Sanatçı Programı’na katılan 10 uluslararası sanatçının yapıtlarından oluşan “Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” sergisini küratörleri Öykü Özsoy ve Ümit Mesci’den dinleyecek.

İstanbul Modern’in “Şimdinin Peşinde” adlı koleksiyon sergisi de canlı bir sanal turla keşfedilecek. Serginin küratörleri Öykü Özsoy, Deniz Pehlivaner ve Ümit Mesci eşliğinde gerçekleşecek tur kapsamında, insanın kentle, doğayla, fiziki çevresiyle ve kendi benliğiyle olan ilişkisini; tarihsel, toplumsal ve kişisel bağlamda irdeleyen yapıtlar ele alınacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal