Kota Kinabalu

Kota kinabalu gezi, kota kinabalu nerede, kota kinabalu yemeği, kota kinabalu airport konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

17.05.2018-16:42 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:35) Kota Kinabalu

Kota kinabalu gezi, kota kinabalu nerede, kota kinabalu yemeği, kota kinabalu airport konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Kota Kinabalu, Borneo adasının kuzey batı kıyısında yer alır ve eyalet Sabah'ın (Doğu Malezya'nın iki eyaletinden biri) başkentidir. Mount Kinabalu, dünyanın en büyük dağ sıralarından biridir. Burası Sabah'ın en büyük kenti ve aynı zamanda Borneo'nun ana kapısıdır. Malezya'nın bir bütünü oldukça muhafazakardır. Vatandaşlar çoğunlukla Endonezya ve Filipinler'den gelen Brunei Malezya, Bajau, Çin, Kadazandusun ve göçmenlerden oluşuyor.

Adada kullanılan diller: Malay, Mandarin, Kantonca, İngilizce ve Hakka lehçesi.

ŞANSLI BAŞKENT

Köklü tarihi ve gelenekleri ile keyifli bir kıyı kenti olan Kota Kinabalu, muhteşem yağmur ormanlarını, doğal ekosistemi, güzel resifleri ve farklı kültürünü keşfetmek için yerel ve uluslararası turistleri çağırıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen tırmanıcı meraklıları, deniz seviyesinden 4.095 metre yükseklikte görkemli bir şekilde duran şehrin en ünlü simgesi Mount Kinabalu'ya akın ediyor.

Doğa severler ve tırmanma meraklıları, bu botanik ve dağlık cennette özellikle Güneydoğu Asya'nın beşinci en yüksek doruğu olan Kinabalu Dağını görünce hayret içinde olacaklar! Bir doğa harikası olması Kota Kinabalu’yu şanslı başkent olarak nitelendirilmesinin sebebi.

KOTA KİNABALU, MANUKAN ADASI

Büyük tesisleri, su sporları ve berrak suları, Manukan Adası'na gelenleri denize, kuma ve eğlenceye doyuruyor. Kuş gözlemciliği için harika yerlerin yanı sıra keşfedilecek doğa yürüyüşü yolları da bulunmaktadır.

KOTA KİNABALU, TANJUNG ARU

Serin deniz meltemi ve yumuşak altın kumuyla gezip gevşemek için mükemmel bir seçenek olan plajda özellikle hafta sonları yerli halk ve turistler muhteşem günbatımının tadını çıkarmak için bekliyor.

MARİ MARİ KÜLTÜR KULÜBÜ

Bu cennet gibi küçük köyde, Sabah şehrinin beş büyük etnik kökenden (Kadazandusun, Bajau, Murut, Rungus ve Lundayeh) nasıl atalarının yüzlerce yıl önce yaptığı gibi günlük hayatlarını nasıl yaşadığını görebilirsiniz.

KOTA KİNABALU, LOK KAWİ VAHŞİ YAŞAM PARKI

Lok Kawi Vahşi Yaşam Parkı, Sabah bölgesindeki çeşitli yaban hayatı ve doğal güzelliği bir arada sunuyor. Burada sergilenen hayvanlar arasında Borneo Pigme Filleri, orangutanlar, Sumatran Kayıncıları ve çeşitli rengarenk kuşlar var.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal