"Korkma" İsimli Tiyatro Akif'in Ölüm Yıldönümünde Sergilendi

İstiklal Marşı'nın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy vefatının 82. yılı sebebiyle Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde sahnelenen "Korkma" isimli tiyatro oyunuyla anıldı.

28.12.2018-00:09 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-00:08) "Korkma" İsimli Tiyatro Akif'in Ölüm Yıldönümünde Sergilendi

Kurtuluş Savaşı'nda kalemiyle etkin rol oynayan İstiklal Marşı yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy vefatının 82. yılında Cumhurbaşkanı Külliyesi'ndeki etkinlikle anıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sunan ve Çanakkale Destanı'nı anlatan "Korkma" isimli tiyatro oyununu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde izledi.

Anma töreninde bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, milletin evlatlarına milli şuurun nice kıymetli eserini miras bırakan milli şair Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 82. yılında rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

"Akif’in kavramsal dünyasında millet kanla, ırkla, soy ile tanımlanmaz" diyen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "O, her türlü kavmiyet davasının tam karşısındadır. O, hem emperyalist, hem de pozitivist yıkıcı dalgaya karşı makas gibi kollarını açarak aziz milletimizin izzetinefsi için, namusu için göğsünü siper eden bir dava adamıdır." dedi. 

Çok sayıda davetlinin katıldığı anma töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gençlik merkezlerindeki hizmetlerle ilgili kısa bir filmle devam eden törende ayrıca kum sanatçısı Veysel Çelikdemir bir gösteri sundu.

Tek kişilik tiyatro oyunun ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, oyunu yazan, yöneten ve oynayan Ahmet Yenilmez ve kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'e birer demet çiçek takdim etti. Bakan Kasapoğlu ayrıca Yenilmez'e, Düzce Gençlik Merkezi'ndeki gençlerin yaptığı hat tablosunu da hediye etti.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal