Kızkalesi'ne Gelen Turistlere Kanlıdivane Antik Kenti'ni Gezme İmkanı

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki yer alan Kızkalesi'ne tatil yapmak için gelen yerli ve yabancı turistlere, bölgedeki "gizli cennet" Kanlıdivane Antik Kenti de günübirlik turlarla gezdirilecek.

23.06.2020-13:20 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:18) Kızkalesi'ne Gelen Turistlere Kanlıdivane Antik Kenti'ni Gezme İmkanı

aDoğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kızkalesi'nde tatil yapmak isteyenlere, Kanlıdivane Antik Kenti de günübirlik turlarla gezdirilecek.

Kanlıdivane Antik Kenti için tanıtım çalışması kapsamında geçmişi, milattan önce 3. yüzyıla dayanan tarihi kentte bazilikalar, caddeler, kaya mezarları, zeytinyağı atölyesi ve sarnıçlar ziyaretçilerle buluşacak.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki tüm tarihi yerlerde coronavirüse karşı gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Normalleşme sürecinde ziyaret açılan kentte tanıtım çalışmalarına büyük önem verilirken, buralara ait güzergahlar da temizlenip düzenlendi.

KANLIDİVANE ANTİK KENTİ İLE KIZKALESİ ARASINDAKİ MESAFE 15 DAKİKA

İlçeye yerli ve yabancı turistin ilgisinden bahseden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu şöyle konuştu:

"Kanlıdivane Antik Kenti'nin ortasındaki obruk 12 metrekarelik bir alanda yer alıyor ve genişliği 413 metre. Özellikle orada eskiden suçluların zindana atıldığı ve cezalandırılmak için aslanlara yem edildiği süreçlerden bahsedilir. Kanlıdivane'nin antik bir kent olmasının yanında liman özelliği de var. Özellikle bölgede bulanan sedir ağaçlarından elde edilen gemilerle buradaki limandan zeytinyağı ticareti yapılırdı, burası bir dönemin zeytinyağı üssüydü."

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, Kanlıdivane Antik Kenti ile Kızkalesi arasında 15 dakikalık bir mesafe olduğunu belirtti.

Çalışkan, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Biz burada sadece deniz, kum ve güneş turizmi yapmıyoruz. Kanlıdivane Antik Kenti, Uzuncaburç Antik Kenti ve Cennet Cehennem obrukları gibi burada birçok ören yerimiz mevcut. İşletmeciler olarak bölgemize gelen turistleri, ören yerlerine götürüp gezdireceğiz. Özellikle yabancı turistler, tarihi yerleri ziyaret etmeyi çok seviyor. Kanlıdivane Antik Kenti bunlardan birisi."

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, tüm tedbirlerin alındığı tarihi mekanlara herkesi davet etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal