Kıyamet Sonrası Yaşam Türünde Çekilen The 100 Dizisi

Geçtiğimiz günlerde son sezonu yayınlanmaya başlayan The 100 dizisine dair izlenimlerimizi Haber365 okurlarıyla paylaşıyoruz.

30.05.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-16:28)  Kıyamet Sonrası Yaşam Türünde Çekilen The 100 Dizisi

Haber 365 (Kültür-Sanat Servisi) The 100 dizisinin son sezonu geçtiğimiz günlerde başladı.

Nükleer bir kıyametin dünyayı yok edişinden 1.000 yıl sonra, 100 uzay istasyonu sakinin dünyaya gönderilerek gezegende yaşanıp yaşanamayacağını öğrenmesini anlatan bilim kurgu ve drama türündeki diziyi hepimiz merakla bekliyorduk.

Çekimler Ağustos 2019’da başlayan dizide Eliza Taylor, Bob Morley, Marie Avgeropuolos, Lindsey Morgan, Richard Harmon, Tasya Teles, Shannon Kook, JR Bourne, Shelby Flannery ve Chuku Modu gibi isimlerle yeniden buluştuk.

Amerikalı editör ve yazar Kass Morgan'ın aynı isimli kitabından uyarlanan dizide insanların ölümüyle sonuçlanan nükleer bir savaş yaşanır ve dünya artık radyasyondan dolayı yaşanabilir durumda değildir.

Herkesin yok olduğu nükleer savaşta bilinen hayatta kalanlar gezegenin yörüngesindeki 12 farklı ülkeye ait istasyonlarda yaşayanlardır. Ark ismindeki istasyonun oluşturulması için bu uzay istasyonlar Jaha başkanlığında birleşir.

Kaynaklar kıt olduğu Ark'ta suçun türüne bakılmaksızın 18 yaşın üstündeki suçlular uzaya fırlatılarak cezalandırılır.



Ark'ın kaynakları tükenmeye başladığında ise 100 genç mahkum eski suçlarının bağışlanacağı söylenerek dünyaya gönderilir. Onların savaşı dünyada başlar. 7 sezondur kendilerine yaşayabilecekleri bir alan bulamayan Eliza Taylor'ın hayat verdiği Clark karakteri ve arkadaşları yeni sezonda yine bir mücadele içerisindedirler.

Amerikalı editör ve yazar Kass Morgan'ın aynı isimli kitabından uyarlanan dizinin ilk sezonu gayet iyi başlamıştı, bölümleri nefessiz izliyorduk ama 4'üncü sezondan sonra sadece ticari kaygılarla çekilen dizi bunu izleyiciye de hissettirdi. Diziyi sadece merak ettiğimizden izlemeye başladık.

Özellikle son sezonda senaristin kafasının epey karıştığı hissettiğimiz dizinin yayınlanan son bölümünde, Clark ve arkadaşları ormanda yeni tehditler arttıkça Sanctum’u yeniden inşa etmeye çalışıyorlar.

Kıyamet sonrası yaşam türünde çekilen dizide oyuncuların performansları ise göz dolduruyor. Bu dizi ülkemizde çekilse bir oyuncu üzerinden giderdi ama dizi tüm oyuncuları başrol gibi hissediyoruz. Yapım, kimsenin ön plana çıkmasına izin vermiyor.

Hayatta kalmak için amansız bir mücadeleye giren karekterlerin kişilikleri de yaşadıkları olaylarla değişim gösterebiliyor.

Kısacası bilim-kurgu sevenler için dizi harika bir seçenek... Sezon ilerledikçe senaryodan dolayı hep aynı olayların etrafında dolaşan dizinin yine de izlenebilmesi yapımın başarılı olduğunu gösteriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal