Kırşehir'de 800 Yıllık Gelenek Sürüyor

Mevlana'nın talebesi Şeyh Süleyman Türkmani'nin 800 yıl önce başlattığı ve vasiyet ettiği sabah namazlarında Yasin suresi okunması geleneği sürdürülüyor.

21.05.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-11:55) Kırşehir'de 800 Yıllık Gelenek Sürüyor

Kırşehir'de Mevlana'nın talebesi Şeyh Süleyman Türkmani'nin 800 yıl önce başlattığı ve vasiyet ettiği sabah namazlarında Yasin suresi okunması geleneği İmaret Camisi’nde sürdürülüyor.

13. yüzyılda Şeyh Süleyman Türkmani tarafından yaptırılan ve kitabesinde Türkmani’nin vasiyeti yer alan cami coronavirüs nedeniyle toplu ibadete kapalı olsa da din görevlileri Ömer Olgun ve Oğuzhan Kaya sabah namazlarında camiye gelerek Yasin suresini karşılıklı okuyor.

800 yıllık bu vasiyeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan Ömer Olgun ve Oğuzhan Kaya yaşarken Yasin suresini okuduktan sonra coronavirüsün sona ermesi için de dua ediyor.

Şeyh Süleyman Türkmani’nin vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan İmaret Camisi imamı Ömer Olgun, "Her gün sabah namazında Yasin-i Şerif suresini okuyoruz. Bizden önceki imam arkadaşımız da burada her sabah Yasin-i Şerif okunması gerektiğini bize söylemişti. Biz de bunu elhamdülillah devam ettiriyoruz." dedi.

8 yıldır İmaret Camisi’nde görev yapan Olgun, şöyle devam etti:

"Her sabah camimizde Yasin-i Şerif okuyorduk, cemaatimiz dinliyordu, bundan da çok memnundular. Ama koronavirüs sebebi ile camimiz cemaatten mahzun kaldı, biz Yasin-i Şerif suresini okumayı devam ettiriyoruz. İnşallah Rabb'im bundan sonra da ömür verirse, okumaya devam edeceğiz."

İmaret Camisi’ne gelen her din görevlisinin bir sonrakine emaneti devrettiğini anlatan müezzin Oğuzhan Kaya "Kovid-19 salgını sebebiyle camilerimiz mahzun kaldı, cemaatsiz kaldı. Biz her ne kadar yalnız da olsak camimizde bize bırakılan bu vasiyeti yerine getirmeye gayret ediyoruz. Görevli arkadaşımla sabah namazlarında bazen yarı sayfa paylaşarak, bazen de bir gün ben bir gün görevli arkadaşım okuyarak bu emaneti yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu günlerin geçeceğine inanıyoruz, camimizin süsü cemaatimizdir." İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal