Kesin Korunacak Hassas Alan İlan Edildi

'Yassı Ada' olarak da bilinen Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Taşlı Ada, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

30.09.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-11:58) Kesin Korunacak Hassas Alan İlan Edildi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan Taşlı Ada, kesin korunacak hassas bölge ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ilan edilen karar, memnuniyetle karşılandı.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Türkiye'nin en büyük yüzölçümlü doğal sit alanları arasında bulunan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, içindeki 22 adadan biri olan Taşlı Ada'nın; doğal sit alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak ilan edildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak tescil edildi.

İLÇE HALKI SON DERECE MUTLU

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, konuyla alakalı açıklamada bulunurken kararın ilçe halkını son derece mutlu ettiğini ifade etti.

Ergin, belediyenin ve ilçe halkının bu güzelliklere sahip çıkması konusunda hassas olduğunu belirtti ve bölgedeki doğal güzelliklerin çeşitliliğini vurguladı.

Ergin, 'Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle Taşlı Ada, yüksek hassasiyet gerektiren koruma alanlarının içinde gösterilmiştir. Bu alanların sayısının Ayvalık genelinde artmasını umut ediyoruz. Tabii ki bu sayı arttıkça en azından bizim de gönlümüz rahat olur. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı'nın korunabilmesi için uzun yıllardan bu yana süregelen çok ciddi bir mücadelenin içindeyiz. Geçmişten gelen ve halen sürdürdüğümüz özverili korumacılıkla ilgili mücadelemizin de Cumhurbaşkanımız tarafından ödüllendirildiğini düşünüyoruz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal