Keloğlan Kukla Gösterisi Üsküdar'da

"Keloğlan Damlaya Damlaya Su Biter" kukla gösterisi 7 Mart'ta Üsküdar Yavuztürk Niyazi Sayın Kültür Merkezi'nde minik sanatseverleri bekliyor.

11.03.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-11:11) Keloğlan Kukla Gösterisi Üsküdar'da

Üsküdar Belediyesi çeşitli etkinliklerle çocukları eğlendirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de "Keloğlan Damlaya Damlaya Su Biter" kukla gösterisi.

En ünlü masal kahramanlarımızda Keloğlan, saçsız başı, zekası ve karşılaştığı olumsuz durumlardan kurnazlıkla kurtulma becerisiyle tanınır. İbiş ise geleneksel kukla tiyatromuzun kahramanlarındandır. Lafları yanlış anlaması ve hazırcevaplığıyla bilinir. Bu iki ünlü kahraman, “Damlaya Damlaya Su Biter” isimli kukla oyunuyla 17 Mart'ta Üsküdar Yavuztürk Niyazi Sayın Kültür Merkezi'nde olacak.

Su tüketimi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan, suyun önemini ve su tasarrufunun nasıl yapılacağını anlatan kukla oyunu minik sanatseverleri bekliyor.

Kukla oyununun konusu ise kısaca şöyle:

Mahallede sular kesilmiştir. Bunu yapanın “İsraf Canavarı” olduğuna dair etrafta söylentiler dolaşmaktadır. Susuzluktan çılgına dönen İbiş, Keloğlan’a koşar ve bu meseleyi çözmesini ister. Keloğlan, su sıkıntısının sebebinin bilinçsiz su kullanımı olduğunu bildiği için İbiş’e sakin olmasını söyler. Bu problemin ortadan kaldırılmasının tek yolu, su tasarrufunun nasıl yapılacağını mahalledekilere öğretmektir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal