Kastamonu'daki Geleneksel Sanatlar Online Sergide

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünden bu yıl mezun olan 16 öğrenci, çalışmalarını online bir sergiyle sanatseverlere sundu.

17.06.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-17:18) Kastamonu'daki Geleneksel Sanatlar Online Sergide

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünden bu yıl mezun olan 16 öğrenci 182 çalışma hazırladı.

Akademisyenlerinin öncülüğünde hazırlanan çalışmalar coronavirüs pandemisi nedeniyle dijital ortamda sanatseverlere sunuldu.

Bu yıl ikinci sergiyi sanatseverlere sunduklarını belirten araştırma Görevlisi Mine Dilber, Öğrencilerimiz tezhip, minyatür, ebru ve çini atölyelerinde çeşitli eserler yaptı. Biz de bu eserleri sanatseverlerle buluşturmak istedik. Ne yazık ki salgın nedeniyle bu yıl farklı bir yöntem belirledik. Salgın nedeniyle sanatsal ziyaretlerin az olacağını düşünerek, öğrencilerimizin yaptığı çalışmaları sanal ortamda sanatseverlerin beğenisine sunmak istedik." dedi.

Geleneksel sanat çalışmalarının yer aldığı yıl sonu sergisine yoğun ilgi olduğunu belirten Dilber, bu ilgiden duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal