Karikatür Çizimiyle Türkiye'yi Temsil Eden Öğrenci, Dünya Birincisi Oldu

Sinop'un Boyabat ilçesinde 14 yaşındaki lise öğrencisi Sümeyra Toka, kaleme aldığı karikatürle, Hırvatistan'da gerçekleşen 4. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birinciliğe layık görüldü.

03.10.2019-17:38 - (Son Güncelleme: 03.10.2019-17:39)

Sinop'un Boyabat ilçesinde 14 yaşındaki lise öğrencisi Sümeyra Toka, kaleme aldığı karikatürle, Hırvatistan'da gerçekleşen 4. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda birinciliğe layık görüldü.

Hırvatistan'ın Cakovec şehrinde, birçok ülkeden çok sayıda genç kalemin yer aldığı "su" konulu uluslararası yarışmaya Türkiye'den dahil olan Toka, ilçeye 16 yaş altı gençler kategorisindeelde ettiği birincilikle döndü.

Boyabat Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sümeyra Toka'nın resim ve karikatür kategorilerinde kazandığı çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülleri bulunuyor.

Toka, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarısının arkasındaki ismin, görsel sanatlar öğretmeni, pek çok ödülün sahibi karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu olduğunu söyledi.

Ödül aldığı için duyudğu sevinci aktaran Toka, "Bu süreçte arkadaşlarım ve öğretmenlerimden çok büyük destekler gördüm. Hepsi tebrik ettiler, çok mutlu oldum, gururlandım." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal