Karagöz-Hacivat Oyununu Balkondan Sahneliyor

Bursa'da Fatih Gülbulak adlı tiyatrocu coronavirüs salgını yüzünden evinden çıkamayanlara evinin balkonundan yüzlerce yıllık Karagöz-Hacivat perde oyununu sahneliyor.

21.05.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-12:54) Karagöz-Hacivat Oyununu Balkondan Sahneliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere yol açan coronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar evde kalmaya devam ediyor.

Bursalı bir tiyatrocu da evde kalanların moralini bir nebze olsun yerine getirmek amacıyla ramazan gecelerinin olmazsa olmazlarından geleneksel Türk gölge oyunu Karagöz ve Hacivat’ı  evinin balkonundan komşuları için sahneliyor.

Mudanya'daki evinin balkonuna kurduğu perde ile komşularını eğlendiren ve 15 yıldır sahne sanatlarıyla ilgilenen Fatih Gülbulak, "Ramazan ayında, malum korona virüsü nedeniyle evlerde kalmamız gerekiyor. Bende bu süreçte komşularıma moral vermek açısından haftada 1 gün evimin balkona sahne kurarak onlara gösteri yapıyorum. Herhangi bir beklentim zaten yok. Sadece komşularımı mutlu etmek, hoş vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyorum. Bu süreci atlatana kadar herkes evinde kalırsa, yarınlara hep birlikte ulaşırız" dedi.

sürecin devam etmesi halinde başka oyunları da balkondan sahneleyecek olan tiyatrocu Gülbulak, "Ayaklarına kadar böyle bir hizmetin gelmesinden dolayı komşularım da çok memnunlar. Ramazan ayında bizler yoğun çalışır, eve bile zor gelirdik. Bu ramazan ayında süreç böyle olunca hem boş durmamak adına hem de komşularım için iftardan sonra belirli günler gösteriler yapıyorum. Salgın süreci uzarsa bir ramazan ayından sonraki süreçte kukla oynatır, pandomim ve başka şovlar da yapabilirim. Maksadımız komşularımızın hoşça vakit geçirmeleridir. Çünkü onlarda tiyatro, sinemaya gidemiyorlar" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal