Kamyon Tiyatrosu İlk Turnesini Erzincan’da Yaptı

"Kamyon Tiyatrosu" ilk turnesini çocuk oyunu "Oz Büyücüsü" ile Erzincan'da yaptı. Etkinlikte coronavirüs tedbirlerine de dikkat edildi.

02.07.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-09:37) Kamyon Tiyatrosu İlk Turnesini Erzincan’da Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Anadolu'ya uğurlanan "Kamyon Tiyatrosu" ilk turnesini çocuk oyunu "Oz Büyücüsü" ile Erzincan'da Cumhuriyet Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirdi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında görevlilerce oyunu seyretmek için gelenlere maske dağıtılırken bahçe girişine konulan dezenfektanla ellerini temizleyen tiyatroseverler sosyal mesafe kurallarına da uydu.

İlk turnesini tamamlayan  Trabzon Devlet Tiyatrosuna bağlı "Kamyon Tiyatrosu"nun bir sonraki durağı ise Tunceli olacak.

25 il ve 57 ilçede 50 gün sürecek turne, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine sanat götürecek.

Etkinlikler kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir ve Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçıları,  ağırlıklı olarak çocuk oyunlarını içeren performanslarını sergileyecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Elvan Saliha Karahasan,  projenin 18 Ağustos’a kadar süreceğini belirterek, "Bu projenin ayağında Trabzon Devlet Tiyatrosu olarak 1-11 Temmuz tarihinde 'Oz Büyücüsü' adlı çocuk oyununu seyircilerle buluşturacağız. Ardından İzmir, Ankara ve İstanbul devlet tiyatrosu projenin kapanışını yapacak. Yaklaşık 25 il ve 57 ilçede 50 temsil verecek. Hem bir idareci olarak hem de oyunun bir parçası oyuncu olarak böylesine keyifli bir projenin içerisinde olmaktan gurur duyduk. Gördüğünüz gibi ilk defa tiyatro ile buluşan küçük seyircilerimizle birlikteydik. Çok anlamlı bir gündü. Yarın itibarıyla rotamızda bulunan diğer illere devam edeceğiz." sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal