Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde Corona Sessizliği

5 bin yıllık tarihinin sergilendiği Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi coronavirüs nedeniyle en sessiz günlerini yaşıyor.

28.05.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-09:02) Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde Corona Sessizliği
Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Kırşehir'in Kaman ilçesindeki Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nde coronavirüs nedeniyle sessizlik hakim.

2008'de Japon ve Türk hükümetlerinin iş birliği ile yaptırılan ve kentin 5 bin yıllık tarihinin sergilendiği Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'ne Japon ve Türk arkeologların bulduğu tarihi eserler sergileniyor.

Her yıl başta Japon turistler olmak üzere binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi akın ettiği müzede 1985 yılından itibaren yapılan kazılarda gün yüzüne çıkarılan Kırşehir'in yaklaşık 5 bin yıllık tarihine ışık tutan eserler bulunuyor.

Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yetkilileri, bu dönemi değerlendiriyor ve salgın sonrasında ziyaretçilere iyi bir hizmet için müzedeki tadilatları yapıyor.

Müzenin yanında yer alan ve Japon hükümeti tarafından yaptırılan Japon Bahçesi ve Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü de pandemiden önce ziyaretçilerin uğrak noktalarından biriydi.

Müze ve Japon Bahçesi'ni geçen yıl yaklaşık 100 bin, 2018'de 87 bin, 2017'de ise 80 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal