Kadın Sanatçılar Mamut Art'a Damga Vurdu

Mamut Art Project 2020'de 1500’den fazla başvuru arasından seçilen 25'i kadın 45 sanatçının yaklaşık 370 eseri sergilenecek.

12.03.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-12:30) Kadın Sanatçılar Mamut Art'a Damga Vurdu
Her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art 2020, bu yıl 1-5 Nisan tarihleri arasında Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek. 2013 yılından bu yana ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan Mamut Art Project'te başvurular arasından seçilen 25'i kadın 45 sanatçının yaklaşık 370 eseri sergilenecek.

Mamut’un 2020 yılındaki teması ise küresel meselelerin bireyi ve dünyayı nasıl değiştirdiğini keşfetmek üzerine.

Mamut Art Project’in bu yılki jürisi; Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Programı Koordinatörü, sanatçı ve müzisyen Selçuk Artut, küratör, yazar ve SAHA Derneği Direktörü Çelenk Bafra, sanatçı Aslı Çavuşoğlu; artSümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer, OMM- Odunpazarı Modern Müze'nin kurucusu ve koleksiyoner Erol Tabanca bulunuyor.

Mamut’ta, fotoğraf, enstalasyon, kolaj, illüstrasyon, resim, sokak sanatı, video ile seramik ve heykelin yer alacağı üç boyutlu eserler yer alacak. Değişen zaman dinamikleriyle birlikte bu yıl dijital sanatın etkisi daha yoğun hissedilecek. Yapay zekâ, algoritmalar kodları, dijital çizimlerin yanı sıra resim, çizim, desen ve farklı malzeme ve form deneyen sanatçıların işleri yer bulacak.

Büyük boyutta çalışan sanatçıların eserleri mekânda etkileyici bir görsellik sunacak. Türkiye’nin farklı şehir ve üniversitelerinden sanatçıların üretimleri gündeme ve yaşam algısı üzerine düşünmemiz gereken birçok yorumu izleyiciye sunacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal