Joker Karakteri Psikolojisini Bozdu

2019'a damga vuran Joker filminin çekim sürecinde oyuncu Joaquin Phoenix, ruhsal ve fiziksel sorunları yaşadığını itiraf etti.

10.04.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-14:44) Joker Karakteri Psikolojisini Bozdu

Joker filminde canlandırdığı "Arthur Fleck" karakteriyle ile 92. Oscar Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Joaquin Phoenix, filmin çekim sürecinde psikolojik ve fiziksel sorunlar yaşadığını açıkladı.

Arthur Fleck karakteriyle büyük beğeni toplayan ABD’li ünlü oyuncu çekim sürecinde yaşadığı zorlukları Phoenix İngiliz GQ dergisine verdiği röportajda anlattı.

Rolüne hazırlanırken anksiyete krizine girdiğini söyleyen başarılı oyuncu fiziksel olarak da oldukça zorlandığını ve başta makyözler olmak üzere, set çalışanlarıyla kriz yaşadığını söyledi.

Joker Filminin konusu kısaca şöyle:

Toplum tarafından dışlanan biri olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide topluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojisi alt üst olan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp "Joker" karakterine bürünür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal