J.K. Rowling: Harry Potter'ı Hayatımı Mahvettiğim İçin Yazabildim

Yeni yayınlanan Troubled Blood kitabından dolayı transfobik olmakla suçlanmaya başlanan dünyaca ünlü yazar J.K. Rowling, Harry Potter serisini hayatını mahvettiği için yazabildiğini açıkladı.

23.09.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-18:10) J.K. Rowling: Harry Potter'ı Hayatımı Mahvettiğim İçin Yazabildim
J.K. Rowling'in yeni çıkan dedektiflik türündeki kitap, kadın kılığına girerek kurbanlarını kandıran katili konu alıyor. Bu nedenle eleştirilerin odağı oldu. Bu nedenle bazı kitabevlerinin boykot ettiği J.K. Rowling, Harry Potter serisini yazma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Seriye başlamadan öncesine dair açıklamalarda bulunan Rowling, Harry Potter'a başlamadan önce inançtan yoksun olmasına rağmen bu gibi duygu ve düşünceleri bir kenara bırakarak yolunda ilerlediğini ifade etti.

Bir radyo programına katılan 55 yaşındaki yazar, 'Beni kitabı tamamlamaya ve gerçekten inanmaya iten şey, genel olarak hayatımı böylesine altüst etmiş olmamdı' açıklamasında bulundu.

Yazar, ilk eşi olan Jorge Arantes’ten ayrıldıktan sonra Edinburg’da yalnız bir anne olarak yaşamaya başladığında dönemde ilk kitabını kaleme almaya başladı.

Bununla beraber genç büyücü fikrinin J.K. Rowling'in aklına ilk defa 1990’da Londra’daki King’s Cross’a gecikmeli bir trendeyken geldiği biliniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal