Japon Dalgıçın Gözünden Antalya Falezleri

Oluşumu milyonlarca sene öncesine dayanan Antalya'daki falezler, büyüleyici görüntüler sunuyor. Falezlerin su altında kalan kısmına dalış yapan su altı fotoğrafçısı Japon Jun Young, doğa harikası falezleri görüntüledi.

23.09.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-15:50) Japon Dalgıçın Gözünden Antalya Falezleri

Doğal güzellik falezlerin ününü Japonya'dan duyup gelen Jun Young, insan elinin ulaşamadığı kovuk, çatlak ve mağaralar ile su altı yaşamını görüntüledi.

Başta su altı tutkunları olmak üzere, profesyonel dalış yapanların turistik dalış yaptığı Antalya Falezlerinin, su altında kalan kısmı tüm güzellikleriyle görüntülendi.

Bölgedeki su altı yaşamını kaydeden Young, su hıyarları, kabuklu deniz canlıları ile balıkların da fotoğrafını çekti.

Dalış esnasında kendisine rehberlik ve eşlik eden Su altı Federasyonu Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar, Jun Young'un çektiği karelerin hazırlanacak su altı kitapçığında yer verileceğini ifade etti.

'GERÇEKTEN FARKLI BİR ATMOSFER'

Alemdar, 'Young, Türkiye'ye defalarca gelip farklı bölgelerde dalış yapan su altı araştırmacısı. Falezleri duyduktan sonra ilk olarak internet üzerinden uzun uzun incelemiş. Daha sonra bize ulaşarak bu bölgede dalış yapmak istediğini belirtti. Biz de falezlere dalış yaptık. Önceden belirlenen ve sürekli turistik dalış yaptırdığımız noktalardan daldık. Young falezlerin altındaki çatlak ve kovukların fotoğraflarını çekerken çok heyecanlandığını söyledi. Gerçekten de farklı bir atmosfer' açıklamasında bulundu.

Öte yandan Alemdar, 'Antalya Falezleri milyonlarca senedir ayakta. Tatlı su kaynakları falezlerin içindeki birçok çatlağı ve kovuğu doldurmuş durumda. Binlerce farklı tür deniz canlısına ev sahipliği yapan bu bölge, Akdeniz foklarının da yaşam alanı, aynı zamanda yuvası. Bu nedenle çok dikkatli davranmalıyız ve saygı göstermeliyiz. Sahip çıkmalıyız. İnsanlardan, falezlere baktıklarında görünen yüzü kadar görünmeyen yüzüne de önem vermelerini istiyoruz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal