Japon Balığı Nasıl Beslenir?

Fanusta Japon balığı besleme yollarını birçok balık sever araştırıyor. Peki, fanusta Japon balığı beslenir mi? Japon balıkları neyle beslenir?

19.05.2018-17:11 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-16:39) Japon Balığı Nasıl Beslenir?

İnsanların akvaryum hobisi için en çok tercih edilen Japon balığıdır. Sıklıkla görmüş olduğunuz küçük fanuslar içerisinde yer alan tombul turuncu, siyah ve kırçıllı balıklar Japon balıklarıdır.

JAPON BALIĞI NEDİR?

Çaprazlama yöntemiyle farklı renklerde ve türlerde üretilmiş bir balık türüdür. Süslü Japon balıklarının ısıtıcıya ihtiyacı vardır. Vahşi türler 4 ile 30 derece arasında yaşarken, süslü türler 18 - 25 derece arasında yaşar.

FANUSTA JAPON BALIĞI NASIL BESLENİR?

Japon balıklarını küçük fanuslar içerisinde beslemek yanlıştır. Bu balıkların bakımı kolay gibi görünse de küçük fanuslar içerisinde rahat yüzemezler ve büyüyecek alanları olmadığı için kısa sürede hastalanıp, ölürler.

YAVRU JAPON BALIĞI VE YETİŞKİN JAPON BALIĞI NASIL BESLENİR?

Japon balıkları geniş akvaryumları severler. Akvaryuma eklenen her balık için akvaryuma en az 10 litre su konulması gerekir. Eğer 7 tane Japon balığı istiyorsanız 70 litrelik bir akvaryuma ihtiyacınız vardır.

japon balığı nasıl beslenir

JAPON BALIĞI BAKIMI

Japon balıkları sürekli beslendikleri için çok sık dış üretip akvaryumu pisletirler bu nedenle akvaryumun filtre sistemi çok önemlidir. Bu nedenle Japon balıklarının yaşadığı akvaryumuna iç filtre, hem dış filtre hem de destekleyici filtre takmak gerekmektedir.

JAPON BALIĞI NE YER?

Japon balıklarının doyma duyusu yoktur. Siz ne kadar yem verirseniz o kadar yemeye devam ederler. Bu nedenle Japon balığını beslemek için uzman birilerinden aldığınız bilgiler doğrultusunda beslemelisiniz.

Düzensiz ve sağlıksız beslenen bir türdür. Sebebi olarak doyum fikri bu balıklarda yoktur. Bu yüzden sindirim sistemleri insan eli tarafından düzeltilmelidir. Haftada bir kez mutlaka ıspanak yaprağı ya da haşlanmış bezelye verilmelidir. 

Japon balıkları pond türü değil, granül ve pul türü yemlerle beslenmelidir. Bitkisel ağırlıkta diyete sahip olmaları gerekmektedir.

KAÇ YIL YAŞARLAR?

Sağlıklı bir Japon balığı 25 yıla kadar yaşayabilmektedir. Ortalama yaşları 10 - 12 arasındadır. 1,5 yaşında üreme olgunluğuna ulaşmaktadırlar. 

TÜRLERİ NELERDİR?

Sonradan da üretilen Japon balıklarının türleri şunlardır:

- Jikin

- Demekin

- Tosakin

- Wakin

- Oranda

-Ryukin

- Comet

- Common

- Blackmoor

- Bubble Eye

- Telescope

- Shubunkin

- Ranchu

- Pearlscale

- Celestial

- Pom-pon

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal