İznik Müzesi 8 Yıl Aradan Sonra Açılıyor

Bursa'nın İznik ilçesinde restorasyon sebebiyle 8 yıldır kapalı olan İznik Arkeoloji Müzesi kapılarını temmuz ayının ilk haftası açıyor.

29.06.2020-16:48 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-16:45) İznik Müzesi 8 Yıl Aradan Sonra Açılıyor
Restorasyon nedeniyle 8 yıldır kapalı olan İznik Müzesi temmuz ayının ilk haftası kapılarını ziyarete açıyor.

Osmanlı dönemi İznik işi çiniler ile İslam eserlerinin sergilendiği ve adı Türk İslam Eserleri Müzesi olarak değiştirilen müzenin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılması bekleniyor.

Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait sosyal hayatla ilgili eserler bulunan müze, Sultan I. Murat'ın annesi Nilüfer Hatun'un anısına 1388 yılında imarethane olarak inşa edildi.

14. Yüzyıl Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Müzede, 15 bine yakın arkeoloji eserleri için de ilçenin güneyinde tarihi Yenişehir Kapı mevkiinde bulunan vakıflara ait araziye bina yapılacak. Binanın yapımı için projelendirmenin sürdüğü öğrenildi.

Yeni yapılacak olan Arkeoloji müzesinde Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı eserleri sergilenecek. Bu eserler; sütun başlıkları, lahitler, kabartmalar, ambonlar, steller, yazıtlar, çörtenler, altın, bronz, gümüş sikkeler ve yine altın süs eşyalarından oluşuyor. Müzede 15 bin 59 adet eser bulunuyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal