İzmir'de, Picasso Sergisine 30 Bin Kişiden İlgi!

İzmir'de ünlü ressam Pablo Picasso'nun eserlerinin bulunduğu sergi, 3 haftada 30 binden fazla sanatsever tarafından ziyaret edildi.

08.10.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-13:57)

İzmir'de ünlü ressam Pablo Picasso'nun eserlerinin bulunduğu sergi, 3 haftada 30 binden fazla sanatsever tarafından ziyaret edildi.

Arkas Sanat Merkezi'nden aktarılan yazılı açıklamaya göre, 18 Eylül'de İzmir'de açılan ve Picasso'nun orijinal eserlerinin bulunduğu sergiyi ziyaret etmek için 30 binden fazla kişi sanat merkezine akın etti.

Sanatseverlerin yoğun ilgisi karşılaşan sanat merkezi, serginin ziyaret saatlerini arttırdı. Bunun sonucu olarak, sergi salı, çarşamba ve cuma günleri 10.00-18.00 saatleri, perşembe, cumartesi ve pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Arkas Sanat Merkezi, "Picasso-Méditerranée" projesi kapsamında düzenlenen sergiler serisinde, Türkiye'yi "Picasso: Gösteri Sanatı" ile temsil ediyor.

Paris Picasso Ulusal Müzesi ile Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel'de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu'ndan toplam 83 eserin bulunduğu sergide, sanatçının pek çok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve hayatına yönelik fotoğraflar ile gösteri sanatlarının sanat yaşamına olan etkisi de sanatseverlere aktarılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal