İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Anılacak

Devlet Tiyatroları, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde ücretsiz sahneleyeceği oyunla anacak.

10.03.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-13:05) İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Anılacak
İstiklal Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılmasını sağlayan ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anlatan ‘Mehmet Akif’, 12 Mart Perşembe günü 1. TBMM Binası’nda saat 13.30’da ücretsiz olarak izlenebilecek.

“Bu millet İstiklâl Marşı’na neden ihtiyaç duydu?” cümlesinden yola çıkılarak 99 yıl öncesinden günümüze kadar geçen süreç, Mustafa Kemal Paşa’nın Ulus Meydanı’nda toplanan halka seslendiği Eski Meclis balkonundan bir kez daha seslendirilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu aracılığıyla iki yıl önce Küçük Tiyatroda ilk gösterimini yapan ve izleyenleri duygulandıran, yönetmenliğini Cahit Çağıran’ın yaptığı ‘Mehmet Akif’ adlı oyun, Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı yıllarında vatan sevgisi şiirleriyle Anadolu’daki mücadelesini anlatıyor.

Oyunun yönetmeni Çağıran, İstiklal Marşı’nın çok önemli ve vazgeçilmez olduğunu belirterek, ‘Var olmakla yok olmak arasında bıçak sırtı bir zamanda yazılan ve kabul edilen bu şiir; geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanı içinde barındıran ezeli ve ebedi bir sonsuzluk zemininde yükselir’ dedi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 99’uncu yıldönümünde oyunu sahnelemenin heyecanını dile getiren Çağıran sözlerini şöyle sürdürdü;

“Türk halkını, 1915 yılında acıyı bal eğleyen şehit anaları ile 2020 yılında Vatanın bölünmez bütünlüğü adına vatanına sahip çıkan evlatlarının şehit haberlerini alan anaların, yüreklerin buluştuğu bir Kahramanlık Destanına çağırıyoruz.”

Kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt’un, ışık tasarımını Çetin Atay’ın, dans düzenini Burçak Işımer’in ve müziklerini Nedim Yıldız’ın yaptığı oyunda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Abdül Samet Sünbül, Mehmet Akif Ersoy’u ise Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Alpay Ulusoy canlandırıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal