İstanbul’da Tarihi Yerler

Şiirlere, yazılara, şarkılara dökülmüş bir güzelliği olan İstanbul her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan bir şehirdir.

07.07.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-17:03) İstanbul’da Tarihi Yerler

Dizilere filmlere konu olmuş Tarihi camileri, hamamları, hanları, külliyeleri, bahçeleri, sarayları ve müzeleri ile birlikte tarihten izler bulabileceğiniz ilgi odağıdır. İstanbul’da tarihi yerler çok fazla bulunmaktadır.

İstanbul Tarihi Yerler |Topkapı Sarayı

İstanbul'da tarihi yerlerin başında Topkapı Sarayı gelmektedir. 1400'lü yıllarda Fatih Sultan Mehmet tarafından inşaatı yaptırılmış ve 400 yıl süresince döneminin padişahları yaşamıştır. Ayrıca devletin resmi görevlerinin yapıldığı yer olarak da bilinmektedir. Osmanlı mimarisinin izlerine fazlasıyla rastlanılan bu ihtişamlı yapı turistlerin ilgi odağı olmaktadır.

İstanbul Tarihi Yerler |Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı hakkında fazlasıyla efsane bulunmaktadır. Dikkat çekici yapısıyla sütunlarının suların içinde yükselmesi ile önemli bir yapıttır. Bizans İmparatoru tarafından dönemin sarayının su ihtiyacını gidermek amacıyla kullanılan Yerebatan Sarnıcı aynı şekilde Fatih Sultan Mehmet zamanında da aynı görevi yapmıştır. Yerebatan Sarnıcı'nın bir efsanesine göre sütunların üzerinden akan suların bir gözyaşına benzemesi sebebiyle yaptırıldığı üzerinedir. Dönemdeki kölelerin gözyaşları olduğu olarak söylentiler rivayetler arasında yer almaktadır. Yerebatan sarnıcı, hikâyesi ve birçok efsanesi bilinerek gidildiği zaman farklı bir etki içerisinde iz bırakabilir.

İstanbul Tarihi Yerler |Dolmabahçe Sarayı

İmparatorluk döneminde Osmanlı kaptan-ı Derya’sına ait gemilerin bulunduğu alan olarak kullanılan Dolmabahçe Sarayı, İstanbul tarihi yerler açısından önemli bir yerdir. Sarayın diğer bir önemi ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet döneminde İstanbul'a geldiği sıralarda Dolmabahçe Sarayı'nda kalması ve aynı zamanda yaşamına burada son vermesi nedeniyle dikkat çekmektedir. Fazlasıyla tarihi detayların yer aldığı dönemin mimarisini de yansıtmaktadır Saray içerisindeki müzelerde de Osmanlı ve cumhuriyet dönemlerine ait tarihi eserlerin dokularına rastlamak mümkündür.

İstanbul'da Tarihi Yerler | Gülhane Parkı

Topkapı Sarayı'nın bahçelerinden biri olan Gülhane Parkı, Osmanlı döneminde laleler ve güllerle donatılmıştır. Çiçeklerin tazeliğini koruması için bakımı yapılmaktadır. Ayrıca Gülhane Parkı, Türkiye'nin parkları arasında büyüklüğü nedeniyle ilk sıralarda yer almaktadır. Gülhane Parkı'nda bulunan çiçeklerle temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

İstanbul'da Tarihi Yerler |Anadolu Hisarı

Zamanında Karadeniz'den Bizans'a doğru gelen bir takım yardımları engellemek için yaptırılmıştır. İstanbul’da, İstanbul Boğazı'nın kenarında yer almaktadır.  Aynı zamanda boğaza yakın olması ile birlikte Anadolu hisarı ziyaretçilerine bir kasaba görevi de yapmaktadır. Tarihi güzelliği açısından aynı zamanda dönemin tarihi izlerine, dokularına bu yapı ile rastlamak mümkündür. Sessiz sakin yapısı ile hafta sonlarınızı Anadolu Hisarı'nı ziyaret ederek gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul'da Tarihi Yerler |Haseki Hürrem Sultan Hamamı

Mimar Sinan'ın tarihi eseri olan Haseki Hürrem Sultan Hamamı, Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan için yapılmıştır. Mimar Sinan'ın yaptığı en büyük eserdir. Tarihi mekân dönemin izlerini yansıttığı için ilgi odağı haline gelmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal