İstanbul Müzik Festivali’nden Müzisyen Destek Fonu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali coronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalan müzisyenlere maddi destek sağlıyor.

23.05.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-10:45) İstanbul Müzik Festivali’nden Müzisyen Destek Fonu

“Müzisyen Destek Fonu” projesi kapsamında COVID-19 salgını nedeniyle çalışmalarına ara vermek zorunda kalan müzisyenlere maddi destek sağlamayı amaçlanıyor.

22 Mayıs 2020 tarihinde başlayan başvurular muzik.iksv.org adresinde yer alan başvuru formu aracılığıyla yapılacak. Müzisyen Destek Fonu’na başvurular 20 Haziran’a kadar sürecek.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner konuyla ilgili, “Sanatçıların ve sanat üretiminde yer alan tüm paydaşların ekonomik açıdan büyük darbe aldığı, sanata erişim yöntemlerinin farklılaştığı bir dönemdeyiz. Bu dönemi atlatırken dayanışma ve yardımlaşma bizim en önemli araçlarımız olacak. Kültür-sanat alanı yeni ve yaratıcı çözümlerle kendi geleceğini de şekillendirecek. Bu süreçte sanatçıları destekleyebilmek özellikle önem taşıyor. Biz de İstanbul Müzik Festivali aracılığıyla klasik müzik alanında bir destek programı başlatabildiğimiz için büyük mutluluk duyuyor ve destek fonu sponsorumuz STONELINE’a bu hayalimizi gerçekleştirmemizi sağladığı için gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Stoneline Genel Müdürü Mehmet Bayrak ise, “Bu kez yalnızca bir ülkeyi değil tüm dünyayı etkileyen zorlu bir süreçten geçiyoruz. Dayanışmanın önemi bugünlerde daha da öne çıkıyor. Karşı kıyıya ulaşmamız gerek. Olabildiğince az hasarla. Büyük küçüğe, güçlü güçsüze el uzatacak. Biz de, STONELINE ailesi olarak bu süreçten en çok etkilenenlerin başında gelen sanatçılara, özellikle genç sanatçılara bir moral desteğimiz olsun istedik. Bu olanağı bize sağlayan, ülkemizde yaklaşık 50 yıldır kültür ve sanatın en güçlü destekçisi olan İKSV’ye çok teşekkür ederiz.” dedi.

Türkiye’de ikamet eden, lisans eğitimini tamamlamış, konservatuar mezunu, Türkiye’de konser veren profesyonel orkestra veya topluluklarla Ocak 2018-Ocak 2020 tarihleri arasında serbest orkestra müzisyeni olarak çalışmış ve herhangi bir devlet kurumunun, özel kurumun veya orkestranın kadrosunda yer almayan adaylar Müzisyen Destek Fonu’na başvurabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal