İstanbul Modern'den Çocuklara Geri Dönüşüm Etkinliği

İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Geri Dönüşüm Dostları" adlı etkinlik düzenledi.

18.04.2020-11:38 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-11:36) İstanbul Modern'den Çocuklara Geri Dönüşüm Etkinliği
İstanbul Modern, coronavirüs pandemisi nedeniyle evlerinden çıkmayan çocuklar için yeni bir etkinlik başlattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlik tüm çocukları üretken bir geri dönüşüm projesi yapmaya davet ediyor.

'Geri Dönüşüm Dostları' adlı etkinlikle çocuklar corona günlerinde evlerindeki plastik başta olmak üzere birçok kullanılmayan nesneyle oyuncak karakterler tasarlamaya davet ediliyor.

18 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kapsayan hafta boyunca uygulanacak projede pet şişe, kullanılmış pipetler, boş kutular gibi pek çok kullanılmayan nesnenin, evde ailece birlikte oyunlar oynadığımız oyuncaklara dönüştürülmesi amaçlanıyor.

İstanbul Modern proje kapsamında sanatçıların geri dönüşüm nesneleriyle yaptığı etkinlik önerilerini ve ortaya çıkardıkları karakterlerin kısa hikâyelerini ilham vermesi için müzenin sosyal medya hesaplarından çocuklarla paylaşıyor.

Çocuklar, tasarladıkları geri dönüşüm karakterlerinin fotoğraflarını #sanatasarıl başlığını kullanarak sosyal medya hesaplarından paylaşabilir. Ayrıca İstanbul Modern’e gönderilen fotoğraflar, müzenin internet sitesinde yayınlanıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal