İş Bankası'nın Tarihi Binası Resim Müzesi Oluyor

Türkiye İş Bankası'nın Beyoğlu'ndaki tarihi binası restore edilerek müzeye dönüştürülecek.

04.06.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-10:18) İş Bankası'nın Tarihi Binası Resim Müzesi Oluyor

İstiklal Caddesi'nde Odakule'nin hemen yanında bulunan Türkiye İş Bankası'nın Beyoğlu'ndaki tarihi binası restore edilecek.

1953-2016 yılları arasında İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren tarihi bina restorasyon çalışmalarının ardından Türkiye İş Bankası'nın resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmak üzere müzeye dönüştürülecek.

Çok amaçlı galeri ve atölyelerin yanı sıra Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları kitabevi, kafe ve restoran bölümlerinin de olacağı tarihi binanın müze olarak yenilenmesi için inşaat çalışmaları kısa süre içinde başlatılacak.

Beyoğlu'ndaki 20. yüzyıla ait apartmanlar arasında gerek konum gerekse mimari açıdan dikkat çeken bina ile ilgili görüşlerine yer verilen İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, “Proje süreci her ne kadar meşakkatli görünse de böylesi mimari yapıların kent belleğinin korunmasında ve geleceğe aktarılmasında önemli bir yeri olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Resim müzesi olarak hizmet verecek olan binada İş Bankası'nın 1940'lı yıllardan bu yana oluşturduğu sanat eserleri koleksiyonu sergilenecek." dedi.

Tarihi binadaki yeni müze, müzecilikten arkeolojik çalışmaların desteklenmesine, müzikten plastik sanatlara, kadar pek çok alanda faaliyet gösterecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal