İotape Antik Kenti'nde Keşfedilmeyi Bekliyor

Korsan şehri olarak bilinen ve doğasıyla insanları kendine çeken İotape Antik Kenti' keşfedilmeyi bekliyor

24.06.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-10:46) İotape Antik Kenti'nde Keşfedilmeyi Bekliyor

İçerisinde bulundurduğu koy ile birlikte muhteşem bir doğa harikası görünümündeki Antalya'nın Alanya ilçesindeki İotape Antik Kenti'nde yapı kalıntıları Roma ve Bizans dönemi özelliklerini taşımasıyla dikkat çekiyor.

MS 38 ve 72 yılları arasında hüküm süren Kommagane Kralı 4'üncü Antiochus'un eşi İotape'den alan antik kent, Gazipaşa ile Alanya'nın tam ortasında bulunuyor.

Doğasıyla insanları kendine çeken tarihi şehir İotape Antik Kenti'nin tam ortasından eski Gazipaşa yolu geçiyor

Turizmci Suat Çavuşoğlu ilçedeki tüm tarihi korunması belirterek "Bir tek şu an Alanya'mızda, Alanya'mızın kültüründe sadece koruduğumuz, değer verdiğimiz Alanya Kale'miz var. İotape çok eski bir kültürümüz. Geçmişten kalan kültürümüz. Ona sahip çıkmakta bize görev düşüyor" dedi.

Buranın korsan şehri olduğunu vurgulayan Suat Çavuşoğlu, "Biz Alanya'da yaşayan insanlar olarak, özellikle Alanya'ya turist getiren insanlar olarak çoğu zaman dile getirdik. Alanya'nın kültürel değerlerini öne çıkartmak gerektiğine ve bunu yurt dışında pazarlamamız gerektiğine inanarak bunları dile getirmeye çalıştık. Ama şu ana kadar yapılan herhangi bir şey yok. Alanya'mızda bir tek Alanya Kale'miz tanıtılıyor. Alanya Kale'mizin bilgisi var insanlarda ama diğer tarafta o zamanki yıllarda Alanya Kalesi yapıldıktan sonra Alara Kalesi yapıldı. Alara Kalesi bir Selçuklu kalesidir. İotape ve Syedra var. Bunlar çok önemli kültürel değerlerimiz" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal