'İnsana Verilen Değer'i Anlatan Osmanlı Sağlık Müzesi

Osmanlı, insana verdiği değerle ve duyduğu saygıyla bilinen bir imparatorluktu. Bu anlamda, hiç şüphesiz Osmanlı darüşşifaları da insana verilen değeri anlatan en güzel miraslardan biri. Osmanlı darüşşifasının modellemeler eşliğinde anlatıldığı II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

19.09.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-11:36) 'İnsana Verilen Değer'i Anlatan Osmanlı Sağlık Müzesi
Osmanlı darüşşifasının sunum ve modellemeler eşliğinde anlatıldığı Edirne'deki II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, yurt içi ve dışından ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Osmanlı'nın hastaları tedavi etmek için etkili yöntemleri vardı. Tıpkı II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi gibi... Akıl hastalarını su ve müzik sesinin yanı sıra, koku ve çeşitli yöntemlerle tedavi ettiği devrin akıl hastanesi, dönemin şefkat ve merhametini müze olarak günümüze kadar ulaştıran miraslardan.

Hastane ve tıbbiye olmak üzere iki bölümden oluşan komplekste, devrin tıp eğitimi ve tedavi yöntemlerine dair bilgi sahibi olunuyor. Dönemin tedavi yöntemleri ile tıbbiye eğitiminin bal mumu heykellerle anlatıldığı müzede, su ve musiki sesi, kokulandırmayla da dönemin havası hissettiriliyor.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan sağlık müzesi, 1488 yılında tamamlanmıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal