İlk İslami Madeni Para Açık Artırmada

Abd al-Malik saltanatından günümüze ulaşan bir Emevi dinarı Londra’daki Bonhams Müzayede Evi'nde açık artırmaya sunulacak.

30.05.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-15:46) İlk İslami Madeni Para Açık Artırmada
Milattan sonra 685 ve 705 yılları arasında hüküm süren Abd al-Malik saltanatından günümüze ulaşan bir Emevi dinarı Londra’daki Bonhams Müzayede Evi'nin Islamic and Indian Art Sale başlıklı müzayedesinin bir parçası olacak.

11 Haziran’da gerçekleştirilecek müzayedede İslami sikkeler koleksiyonunda yer alacak olan ilk İslami madeni paranın tahmini olarak 100 bin ile 150 bin sterlin arasında alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

Üzerinde sadece inanç ve tarih bildirimlerinin yer aldığı madeni para, müzayede evine göre sembolik. Ayrıca yine sikkenin üzerinde “Allah tektir ve ondan başka tanrı yoktur” ve “Allah birdir ve ebedidir” gibi Kur’an’dan alıntılar da görülüyor.

Bonhams Islamic and Indian Department'ın yöneticisi Oliver White “Dinar, büyüleyici ve erken İslam tarihindeki önemi anlatılamaz. Baskı ve modern iletişimden önceki çağda sikkeler bir hükümetin, halkı ve onların zihinlerini etkilemek için etkili bir araçtı. Bu parayı taşıyan herkes yanında güçlü bir dini mesaj taşırdı. Bu madeni para, İslam dünyasındaki bin yıllık bir sonraki sikkenin temelini oluşturdu” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal