İBB'ye Kültür ve Turizm Bakanlığından Suç Duyurusu!

Hidiv Kasrı'nda izinsiz yapılan kazı çalışmaları, İBB'nin başını derde soktu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB hakkında konuya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

15.09.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-14:32) İBB'ye Kültür ve Turizm Bakanlığından Suç Duyurusu!

İstanbul'un en önemli tarihi hazinelerinden biri olan Hidiv Kasrı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmaları yürütülüyordu. Çalışmalarda mahzenin ortaya çıkarılması hedefleniyordu. Ancak kazıda incelemelerde ve araştırmalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığınca görevli yetkililer, kazıların izinsiz gerçekleştirildiğini tespit etti.
3 Eylül'de, Koruma Bölge Kurulunca İBB'ye uyarı yazısı gönderildi. Gönderilen yazıda, Hidiv Kasrı'ndaki çalışmaların durdurulması gerektiği yer alıyordu. Bununla birlikte, mevcut kazı ile alakalı bilgi ve belgelerin kendilerine ulaştırılmasını talep etti. Ancak uyarılara rağmen kazılara devam edilmesinin üzerine bakanlık, harekete geçti.

İBB HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İstanbul 6 Numaralı Kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca, 10 Eylül'de, suç duyurusunda bulunulmasına ve uygulamaların onaylı projeye uygun hale getirilmesi kararı verildi. Kurul, durdurma kararına rağmen çalışmaların devam ettiği gerekçesiyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

STATİK AÇIDAN TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Kurul raporunda, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki birinci grup korunması gereken kültür varlığı olan Hidiv Kasrı'ndaki izinsiz çalışmaların acil şekilde durdurulması gerektiği belirtildi.

İnceleme sonunda bodrum kattaki beden duvarlarının kesildiği, çalışmaların yapıda statik açıdan tehlike oluşturduğu tespitinde bulunuldu.

Raporda, bu kazı ile birlikte, Hidiv Kulesi'ndeki tamirat ve bahçedeki personel yemekhanesinin büyütülme işleminin de durdurulması gerektiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal