Hurda Parçalarıyla Deniz Kızı Heykeli Yaptı

Hatay'da motosiklet ve otomobil hurda parçaları ile deniz kızı heykeli yapıldı. 400 kilo ağırlığına sahip heykel, sahilde sergilenecek.

22.09.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-14:34) Hurda Parçalarıyla Deniz Kızı Heykeli Yaptı

Mozaik ve hurda sanatçısı Mervan Altınorak, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 400 kilo ağırlığındaki ‘deniz kızı’ heykelini oto ve motosiklet hurda parçaları ile yaptı.

Hurdacılardan topladığı buji, bilye, yay, dişli gibi oto ve motosiklet yedek parçaları ile 3 metre eninde ve 2 metre yüksekliğinde ‘deniz kızı’ heykeli yaptı ve çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

At, geyik, flamingo, tavus kuşu, insan figürleri, küçük hayvan heykelcikleri yaptığını belirten Altınorak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğündeki ‘Sıfır Atık’ projesini desteklemek amacının olduğunu söyledi.

Altınorak, 'Bu nedenle çeşitli yerlerden topladığım hurda parçaları ile heykeller yaparak ‘Sıfır Atık’ projesine destek verdim. Ben bu sanatsal çalışmayı yaptım, herkes yapabilir, herkesin sıfır atık projesini desteklemesini arzu ediyorum. Çalışmalarım devam edecek' açıklamasında bulundu.

SAHİLDE SERGİLENECEK

Heykelin tamamlanmasının 2 ay sürdüğünü ifade eden Altınorak, deniz kızı heykelinin Adana Karataş Belediyesi tarafından talep edildiğini, sıfır atık projesine destek amacıyla sahilde sergileneceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal