Hülya Koçyiğit: ‘Sinema ve Dizi Sektöründe Dünya İkincisiyiz’

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi oyuncu Hülya Koçyiğit, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulunun 40. toplantısı nedeniyle Eskişehir'de bulundu.

12.11.2019-14:57 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-15:26)

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi olan ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulunun 40. toplantısı nedeniyle Eskişehir'de bulundu.

Burada güncel sinema hakkında önemli açıklamalar yapan Koçyiğit; "Sektör için olağanüstü bir kazanç. Ülkemiz için de ekonomik olarak bir kazanç. Hakikaten sinema ve dizi turizminde dünya ikincisiyiz. Bütün dünya ülkelerine dizilerimiz satılıyor, pazarlanıyor. Bu çok hoş bir şey." diye konuştu. Toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk sinema ve dizilerinin dünya genelinde büyük bir ilgiyle takip edildiğini dile getirdi.

Koçyiğit, dizi ve sinema turizminin Türk kültürü adına avantaja çevrilmesi gerektiğini işaret ederek; "Geçenlerde bir eleştirim olmuştu. Tamam, para kazanıyoruz, tanınıyoruz. Bunların hepsi güzel. Fakat ne kadar çok Türk kültürünü aktarabiliyoruz? Bunu eleştirmiştim. Gönül diliyor ki bu dizilerimiz, filmlerimiz yoluyla gerçekten kendi kültürümüzü aktarabilelim dünyaya." dedi.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal