Hulusi Kentmen'in Harabeye Dönen Evi İçin Harekete Geçildi

İzmit Belediyesi, Yeşilçam'ın babacan, tatlı sert karakteri Hulusi Kentmen'in İzmit'te içler acısı durumda olan evi için restorasyon faaliyeti başlattı. Seneler içerisinde harabe haline dönen ev, son teknolojiden yararlanılarak kültür hazinesine kazandırılacak.

25.10.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-17:26) Hulusi Kentmen'in Harabeye Dönen Evi İçin Harekete Geçildi

Yeşilçam'ın temeli olarak isimlendirilen usta oyuncu Hulusi Kentmen'in harabe halde olan evi, İzmit'in kültür hazinesine sunulacak.

İzmit'in tarihi ve kültürel değerlerini yansıtacak projeleri sürdüren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şu an da Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evine restore çalışması yaptırıyor.

Senelerdir kullanılmaması nedeniyle harabe haline gelen ev, yapılan restorasyon çalışmalarının akabinden vatandaşın hizmetine sunulacak.

Sanat evi olarak vatandaşa sunulması planlanan binanın restorasyon işlemleri, bir STK'nın sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Tarihi değerlerini koruyan İzmit Belediyesi aracılığıyla aslına uygun bir şekilde yenileme yapılacak olan binada yapılan lazer tarama faaliyeti ile yapının üç boyutlu dijital verileri bilgisayarlı çizim  platformuna aktarılacak ve bu çizime göre restorasyon projesi yapılacak.

 

Yeşilçam'da oynadığı babacan rolleriyle vatandaşın sevgisini kazanan usta oyuncu Hulusi Kentmen'in evinin restorasyon faaliyetlerinin 1,5 sene içerisinde sonlanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal