Hulusi Kentmen'in Çocukluğunun Geçtiği Ev Restore Ediliyor

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Hulusi Kentmen'in evi restore ediliyor. Emektar oyuncu Kentmen'in çocukluğunun geçtiği Kocaeli İzmit'teki ev yenileniyor. Zaman içinde harabeye dönen villa, 1.5 yıl sürecek çalışmaların ardından halka açık sanat evi olacak.

29.10.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-15:27) Hulusi Kentmen'in Çocukluğunun Geçtiği Ev Restore Ediliyor

Hulusi Kentmen'in çocukluk yıllarının geçtiği Kocaeli'ndeki ev restore ediliyor. Şu an harabe halde bulunan evin önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kentin tarihi değerlerini korumak ve geleceğe aktarmakla ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Hulusi Kentmen'in çocukluğunun geçtiği evi çalışmalar esnasında tespit ettiklerini anlatan Hürriyet, söz konusu evi kente kazandırmak için yoğun bir araştırma içerisine girdiklerini kaydetti.

Hürriyet, yaptıkları araştırmaların sonucunda bu evi kamulaştırma kararı aldıklarını belirterek, 'Kamulaştırma sürecini hızlı bir şekilde tamamladık ve buranın tapusu artık İzmit Belediyesine ait.' açıklamalarında bulundu.

Bundan sonraki süreçte Adalar Rotary Kulübü'nün sponsorluğunda Hulusi Kentmen Sanat ve Barış Evi çalışmalarının başlayacağı bilgisini veren Hürriyet, şu açıklamalarda bulundu:

'Hulusi Kentmen Sanat ve Barış Evi'nin yaklaşık 1,5 sene içerisinde tamamlanmasını öngörüyoruz. Bu hepimizin eseri olacak. İnsanlarımızın buradan sanat adına yararlanacağı ve sosyal mesajların verileceği çok kıymetli bir odak noktası olacak. Aynı zamanda bu bölgenin tarih turizmi anlamında çalışmalarımızın başlangıcı olması itibarıyla kıymetli bir yere sahip.'

Restore edilmesi planlanan 2 katlı yapının taban alanı 60 metrekare, toplam bina alanı 120 metrekare, bahçe alanı da 450 metrekareden oluşuyor. Binanın 19'uncu yüzyıl sonlarında yapıldığı düşünülüyor.

Orta sofalı, cumbalı, ahşap oturtma çatılı olarak inşa edilen yapının zemin katında sofanın iki tarafından girilen iki oda yer alıyor. Tamamen çökmüş olan üst katta bulunan sofanın iki yanında iki oda ve cumbayla açılan hayat bölümü bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal