Hollywood Yıldızlarından Uluslararası Göç Filmleri Festivali'ne Övgü

Uluslararası Göç Filmleri Festivali sona erdi. Festivali düzenleyen İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne Hollywood yıldızları bir videolu mesajla teşekkürlerini sundu.

23.06.2020-09:26 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:25) Hollywood Yıldızlarından Uluslararası Göç Filmleri Festivali'ne Övgü
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali'ne Hollywood yıldızlarından övgü yağdı.

Oscarlı oyuncu Helen Mirren, Oscarlı yönetmen Taylor Hackford, ABD'li usta oyuncu Harvey Keitel ve başarılı oyuncu John Savage, gönderdikleri videolarla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen etkinliği düzenleyen İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

"Rezervuar Köpekleri", "Taksi Şoförü", "Ucuz Roman" gibi filmlerin oyuncusu Harvey Keitel, mesajında "Göçle ilgili bir festival düzenledikleri için Göç İdaresi'ne tebriklerimi iletiyorum. Muhteşem bir fırsat sundunuz, teşekkürler." dedi.

"Ray", "Şeytanın Avukatı" gibi efsane filmlerin Oscar'lı yönetmeni Taylor Hackford ise, "İkimiz de bundan neredeyse 10 yıl kadar önce Antalya Film Festivali'ne katıldık. Bizim için muhteşem bir tecrübeydi. Çünkü Türkiye'nin zenginliklerini ve tarihini görme şansımız oldu. Hayatımızda gördüğümüz en harika Roma ve Yunan harabelerini ziyaret ettik. Tabii ki göçün ve göçmenliğin ne kadar önemli olduğunu düşündük. Kültürler hareket eder, değişir ve zenginleşir. Bu yüzden Uluslararası Göç Filmleri Festivali harika bir fikir." ifadelerini kullandı.

Amerikalı oyuncu John Savage ise toplamda 30 ülkeden, 45 filmin gösterildiğifestivalle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"F. Murray Abraham'dan bir mesaj aldım. Kendisi müthiş bir karakter. Türkiye'de göçmenlikle ilgili düzenlenen bir film festivali için çalıştığını, festivale başkanlık ettiğini söyledi. Gerçekten etkilendim. Festivaller, küçük bir alanda çok önemli sonuçlar elde edebilirler. Umarım biz de Türkiye'nin ortaya koyduğu bu inanılmaz çabayı desteklemenin yollarını bulabiliriz."

Uluslararası Göç Filmleri Festivali dünyada yaklaşık 30 milyon izleyiciye ulaşmayı başardı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal