Hindistan'da Keşfedilen Sarı Renkli Kaplumbağa Gören Herkesi Şaşırttı

Hindistan'da oldukça nadir görülen sarı renkli bir Hint kanat kabuklu kaplumbağası keşfedildi. Bu sarı renkli kaplumbağanın fotoğraflarının internet üzerinde paylaşılmasıyla viral olması da bir oldu.

03.11.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-16:08) Hindistan'da Keşfedilen Sarı Renkli Kaplumbağa Gören Herkesi Şaşırttı

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde görülen sarı renkli Lissemys punctata (Hint kanat kabuklu kaplumbağası) herkesi şaşkına çevirdi.

Bir mutasyon veya konjenital bozukluktan dolayı tirozin pigmenti olmayan Hint kanat kabuklu kaplumbağası, Batı Bengal’e bağlı bir köyde görüldü. Pakistan, Sri Lanka, Hindistan, Nepal, Bangladeş ve Myanmar gibi Güney Asya ülkelerinde bu kaplumbağalar, oldukça nadir olarak sarı renkte bulunuyor.

Hint kanat kabuklu kaplumbağaları, gene olarak 22 ila 35 santimetre arasında bir büyüklüğe sahiptir ve kurbağa, salyangoz, su bitkileriyle beslenir. Bu sevimli canlıların sarı renkli üyeleri ilk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında görülmüştü ve Batı Bengal’de yeni keşfedilen sarı Hint kanat kabuklu kaplumbağası, türünün ikinci örneği oldu.

Hindistan Orman Hizmetleri’nden Debashish Sharma, sarı Hint kanat kabuklu kaplumbağanın keşfedilmesinden sonra fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı ve sevimli canlı, kısa süre içerisinde viral oldu.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal