Heykellerinde Kullandığı Malzemeler Hayrete Düşürdü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan sanatçının 2 senede tamamladığı heykeller görenleri şaşırttı. Heykellerini farkındalık yaratmak amacıyla yapan sanatçının kullandığı malzemeler ilgi çekici.

16.10.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-10:37) Heykellerinde Kullandığı Malzemeler Hayrete Düşürdü

Uzun yıllardır mozaik ve heykel sanatçılığı ile ilgilenen Mervan Altınorak, çevre kirliliğine yönelik farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüttü.

Altınorak, iki yıl önce çevre kirliliğine dikkat çekmek için hurda parçaları ile heykeller yapmaya başladı. Altınorak'ın yaptığı heykeller herkes tarafından beğeni ve ilgiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğindeki 'Sıfır Atık' projesini desteklemek ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla hurda parçaları ile heykeller yaptığını anlatan Altınorak, 2 senede hurda parçalardan toplam 35 ton ağırlığında çeşitli heykeller yaptığını belirtti.

Altınorak, bugüne kadar atık ve hurda parçalarıyla at, geyik, flamingo, kartal, kelebek, büst, kurt, el, kelaynak, tavus kuşu, fener balığı, kamera, masa, sehpa ve kelebek gibi çeşitli heykeller yaptığını belirtti.

Altınortak, 'Bu işe ABD’den bir Türk vatandaşın talebi ile başlamıştım. İlerleyen günlerde ülkemizde sıfır atık projesinin desteklenmesi gerektiğini düşünerek devam ettim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yürüttüğü 'Sıfır Atık' projesini desteklemek ve halkımıza çevresel atıklara, çevre kirliğine karşı duyarlılık amacıyla çalışmaya devam ediyorum.' açıklamasında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçen sene İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki sıfır atık ile ilgili toplantıya katıldığını kaydeden Altınorak, metal ve plastik atıklarla yaptığı çalışmasında plastikleri deniz sahilinden, hurdaları da hurdacılardan topladığını, ayrıca birçok vatandaşın da evlerinde kullanmadığı atıkları getirerek değerlendirilmesini istediklerini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal