Hedefi Dünyaca Ünlü Virtüöz Olmak

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler elde eden, kemanın 'minik dahisi' 14 yaşındaki İdil Olgar, dünyaca ünlü virtüöz olmayı hedefliyor.

19.05.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-14:03) Hedefi Dünyaca Ünlü Virtüöz Olmak

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu tam zamanlı 8. sınıf öğrencisi İdil Olgar, dünyaca ünlü keman virtüözü olmanın hayalini kuruyor.

İlk solo konserini, 2016'da Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası eşliğinde veren İdil Olgar, 7 yaşında başladığı keman kariyerine ulusal ve uluslararası başarılar sığdırdı.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İDSO) düzenlediği 2016 Ulusal Genç Yetenekler Yarışması'ndaki başarılı performansıyla orkestrada keman  olarak çalmaya başlayan Olgar, 2017'de Slovakya'nın Dolny Kubin bölgesinde düzenlenen "Talents for Europe" adlı keman yarışmasında üçüncü oldu.

Kariyerindeki ilk uluslararası derecesini elde eden genç yetenek, Avrupa’nın göz şehri Prag’da 2018 yılında düzenlenen PhDr Josef Micka Uluslararası Keman Yarışması'nda ikinci oldu.

BAŞARILARI KENDİNDEN BÜYÜK

Macaristan'daki 2. İlona Feher Uluslararası Keman Yarışması'nda birinci olup büyük bir başarıya imza atan Olgar, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde, "Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü"nün de sahibi oldu.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın 2019 - 2020 kadrosuna seçilen genç minik dahi,  Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Sanat'ın "Genç Yetenekler Projesi" kapsamında eğitimine devam ediyor.

Coronavirüs nedeniyle çalışmalarını evden sürdüren Olgar, "ÇEV'in 10. yılına özel düzenlediği programdaki Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde orkestrayla konser vermem kariyerimin en önemli anıydı. O konserde birçok ünlü sanatçıyla aynı sahneyi paylaşabilmek benim için büyük bir mutluluktu, çok heyecanlıydı, gururlandım." diye konuştu.

Janine Jansen, Hilary Han, İtzhak Perlman ve David Garrett gibi dünyaca ünlü keman virtüözlerini örnek alan Olgar, şunları kaydetti:

"Her parçada ayrı bir duyguya bürünüyorum. Duygusal parçalarda hüzünleniyor, eğlenceli parçalarda neşeleniyorum. Hepsi beni ayrı bir dünyaya götürüyor. Parçalarda duygular çok yoğun oluyor. Dünyanın dört bir yanında solist olarak konserler verip, ülkemin adını duyurmak ve dünyaca ünlü bir Türk keman virtüözü olmak istiyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal