Haydar Baş Kimdir?

Haydar Baş kimdir? Haydar Baş hayatı nasıldır? Haydar Baş mesleği nedir? Haydar Baş kaç yaşında öldü? Haydar Baş biyografisi nasıldır?

22.06.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:00) Haydar Baş Kimdir?

Haydar Baş, 28 Ocak 1947 tarihinde Trabzon’da doğdu. 14 Nisan 2020 yılında Trabzon’da hayatını kaybetti. Haydar Baş, siyasetçi, akademisyen, yazar ve iş insanı olarak tanınmaktadır.

Haydar Baş’ın Hayatı

Haydar Baş, ilkokul ve liseyi Trabzon’da tamamladıktan sonra 1970 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. 13 yıl boyunca Bakü Devlet Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Edebiyat Araştırmaları bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Bu üniversitede doktor ve profesör unvanlarını aldı.

Haydar Baş’ın Siyasi Hayatı

Haydar Baş, siyaset hayatına ilk olarak Milli Selamet Partisine katılarak atıldı, ancak bu partide uzun bir süre geçirmedi. Parti başkanı Necmettin Erbakan tarafından partiden uzaklaştırıldı.

Haydar Baş, 2001 yılında, Bağımsız Türkiye Partisi’ni kurdu ve vefatına kadar BTP liderliğini sürdürdü. Seçimlere katılan Bağımsız Türkiye Partisi, ürettiği dikkat çekici sloganlar ve seçim vaatleriyle tanındı.

Haydar Baş, “Milli Ekonomi” adını verdiği uygulama sayesinde ekonominin düzeleceğini vaat ediyordu.

Siyaset sahnesinde, tanınırlığı 2007 yılında kullandığı “İş, aş, bu defa Haydar Baş” sloganından gelmektedir. Kitleler tarafından tanınırlığı bu sloganın yaygınlaşmasından sonra gerçekleşmiştir.

2015 seçim vaadi, Milli Ekonomi modeli ile 500 trilyon para basarak herkese 500 lira maaş bağlamaktı. Bu modelin ülkenin kurtuluşunu sağlayacağına inanıyordu.

2018 seçimlerinde Bağımsız Türkiye Partisi yer almadı.

Haydar Baş’ın Dava Süreci

Haydar Baş, 2018 yılında Musa ve Meral Eraslan tarafından yağmaya azmettirme, resmi evrakta sahtecilik ve başkasına ait mal varlığını zorla üzerine geçirme suçlamalarıyla açılan davanın sanığıydı. Bu dava sürecinde mal varlıklarına el konuldu. 2019 yılında, resmi belgede sahtecilik suçu nedeniyle 2- 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İstinaf mahkemesinde beraat eden Haydar Baş, beraat etti ve mal varlıkları üzerindeki bloke kaldırıldı.

Haydar Baş’ın İş Hayatı

Haydar Baş Meltem TV, Mesaj TV kanallarının sahibi olarak bilinmektedir. Ayrıca, Öğüt, Mesaj, İcmal dergileri ve Yeni Mesaj gazetesinin de sahibidir.

Haydar Baş aynı zamanda Kadiri Tarikatı’na mensuptu. Kadiri tarikatının icmal kolunun lideridir.

Haydar Baş’ın Vefatı

Haydar Baş, vefatından önce bir haftadır Trabzon’da bulunuyordu. Kendisine küresel bir salgın haline gelen COVID- 19 hastalığı tanısı konulmuştu.

Ailesinden 8 kişiye de yapılan COVID- 19 testi sonucu pozitif çıktı. 9 Nisan tarihinde tedavi için özel bir hastaneye kaldırıldı. 4 günlük tedavinin ardından solunum destek ünitesine bağlandı. Yoğun bakımda geçirdiği sürenin sonunda hastalığa dayanamayarak vefat etti.

Cenaze töreni 15 Nisan 2020 tarihinde düzenlendi. Düzenlenen cenaze töreninin ardından Haydar Baş, Trabzon’da toprağa verildi. Cenaze törenine Trabzon’un üst düzey yöneticileri de katıldı.

Haydar Baş, 14 Nisan 2020 tarihinde, 73 yaşında hayata veda etmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal