Harput Mahallesi'ndeki Tarihi Mekanlar Ziyarete Hazır

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Harput Mahallesi'nde bulunan tarihi mekanlar ziyaretçilerine kavuşmayı bekliyor.

01.06.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-10:41) Harput Mahallesi'ndeki Tarihi Mekanlar Ziyarete Hazır
Coronavirüs tedbirleri kapsamında 65 gündür boş kalan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Harput Mahallesi'nde bulunan tarihi mekanlar ziyaretçilerine kavuşmayı bekliyor.

Harput Mahallesi'nde bulunan tarihi mekanlar ile türbelere ziyaretlerine 65 gündür ziyaretçi alınmıyor.

Tarihi mekanlar ile türbelerin öksüz kaldığı kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan ve medeniyetler beşiği olarak tarihi ve dini açıdan önemli bir değeri olan Harput Mahallesi, normalleşme sürecinde ziyaretçilerine kavuşacağı günü bekliyor.

28 Mart'ta valilik kararıyla ziyareti kısıtlanan Pisa Kulesi'nden bile fazla eğikliği tescillenen eğri minaresinden, Harput Kalesi'ne kadar, cami, türbe, ile tarihi birçok yapının bulunduğu tarihi mahalle coronavirüsten önce yerli ve yabancı ziyaretçilerin 4 mevsim uğrak noktasıydı.

Bugünden itibaren, yeni normalleşme sürecinde tedbirlerin azaltılması planlanan tarihi mahallenin, maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek yeniden ziyarete açılması bekleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal