'Halife Abdülmecid Efendi Kütüphanesi' Ziyaretçilerini Bekliyor

Abdülmecid Efendi'nin yurt içi ve yurt dışından getirdiği, içerisinde Osmanlıca, Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça ve Farsça kitapların bulunduğu eserler ziyaretçilerini bekliyor. Kütühanede kitap, dergi, ansiklopedi, gazete, fotoğraf ve belge gibi çeşitli basılı, yazılı ve görsel materyaller yer alıyor.

01.04.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-14:27) 'Halife Abdülmecid Efendi Kütüphanesi' Ziyaretçilerini Bekliyor

Osmanlı'nın son halifesi Abdülmecid Efendi'ye ait koleksiyonun da içinde bulunduğu 14 binden fazla eseri barındıran Milli Saraylara bağlı olan Dolmabahçe Sarayı bünyesindeki 'Halife Abdülmecid Efendi Kütüphanesi', ziyaretçilerini bekliyor.

Kütüphaneye ilişkin bilgi veren Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Adnan Gayhan, 'Bu kütüphanede 14 binden fazla eser var. Hepsi farklı türde. Sadece kitap değil o döneme ait gazeteler ve başka objeler de var. Bu kitapların hepsi çok özel. Abdülmecid Efendi bunları hem yurt içinden hem yurt dışından birçok ülkeden temin edip buraya getirdi. Özel bir kütüphane. Çeşitli dillerde yayınlar da var burada. Sadece Türkçe, Osmanlıca değil aynı zamanda Fransızca, Arapça ve Farsça kitapları da burada görmek mümkün.' dedi.

KÜTÜPHANE FARKLI DİLLERDE ESERLER BARINDIRIYOR

Abdülmecid Efendi'ye ait koleksiyonun da bulunduğu kütüphanede kitap, dergi, ansiklopedi, gazete, sözlük, kartpostal, harita, albüm, fotoğraf ve belge gibi çeşitli basılı, yazılı ve görsel materyaller mevcut. Koleksiyonun büyük bir kısmını Abdülmecid Efendi'nin yurt içi ve yurt dışından satın aldığı eserler ve yazarları tarafından hediye edilen kitapların oluşturduğu eserler, Osmanlıca, Almanca, Fransızca, İngilizce, Arapça ve Farsça dillerinde. Eserler arasında ahşap ve mermer cilt kapaklar da bulunuyor.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal